De wedstrijden in de BetCity Eredivisie Mannen volgen elkaar in rap tempo op. Vanavond staan er vier wedstrijden op het programma, waaronder twee toppers: Nova Tech Lycurgus speelt tegen Numidia VC Limax en Active Living Orion neemt het op tegen Sliedrecht Sport.

Numidia VC Limax won afgelopen zondag de topper tegen Active Living Orion en is daarmee het enige ongeslagen team in de Betcity Eredivisie. Maar ook hun tegenstander van vanavond, Nova Tech Lycurgus, kent een goede periode met drie opeenvolgende overwinningen zonder setverlies. Voor Lycurgus betekent dit duel ook het afscheid van Alfa College als wedstrijdlocatie. Coach Arjan Taaij: “Het wordt ergens misschien ook wel een emotionele wedstrijd, omdat het de laatste keer is dat we in het Alfa College spelen. Dus ik hoop dat we dat op een mooie manier kunnen afsluiten. Tegelijkertijd is het voor ons het belangrijkst om ons eigen spel goed uit te voeren en dan gaan we zien of dat voldoende is om van Limax te kunnen winnen. Als we goed volleybal spelen, dan hebben we een goede kans. Daar moeten we ons vooral op richten, op ons eigen spel.”

De andere topwedstrijd van vanavond speelt zich af in Doetinchem, waar Active Living Orion en Sliedrecht Sport elkaar treffen. Ondanks het verlies tegen Limax behoudt Orion de koppositie met 13 punten uit 5 wedstrijden. Limax en Sliedrecht delen dit puntenaantal, maar hebben een minder gunstig set- en puntenratio. Een belangrijk duel dus vanavond. Wie kan afstand nemen aan de top?

Ook Draisma Dynamo blijft azen op de koppositie. De achterstand bedraagt vier punten, maar de ploeg speelde ook één wedstrijd minder dan de concurrentie. Na drie opeenvolgende overwinningen hoopt het team van Redbad Strikwerda vanavond hun reeks voort te zetten in Apeldoorn, waar ze het eerste team van Prima Donna Kaas Huizen ontvangen. Daarnaast staat er een confrontatie op het programma tussen Simplex SSS en VoCASA.

Programma & livestreams

Dag

Tijd

Teams

Wo 15 november

19.30 u

Simplex SSS – VoCASA

Wo 15 november

20.00 u

Active Living Orion – Sliedrecht Sport

Wo 15 november

20.00 u

Draisma Dynamo – Prima Donna Kaas Huizen

Wo 15 november

20.00 u

Nova Tech Lycurgus – Numidia VC Limax

Alle wedstrijden zijn live te volgen op volleybal.nl. De livestreams vind je, vlak voordat een wedstrijd begint, via het programma van de heren.

Meer lezen over de BetCity Eredivisie Mannen? Kijk op volleybalkrant.nl voor analyses en interviews!

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn