Bram van der Wel/Tom Sonneville en Trijntje Veerbeek/Floor Hogenhout verlaten het EK Beachvolleybal U18 zonder medaille. De koppels streden vanavond om brons, maar moesten hun meerdere erkennen in de beachtalenten uit Hongarije en Frankrijk.

Bram van der Wel en Tom Sonneville stonden in de kleine finale tegenover Bence Tari en Ákos Veress uit Hongarije. In de eerste set was het verschil tussen beide koppels minimaal. Pas diep in de set werd het verschil gemaakt door Tari en Veress, die met 23-25 een 0-1 voorsprong in sets namen. De Hongaren hielden het momentum vast in set twee, die ze met ruimere cijfers wisten te winnen: met 14-21 pakten de 17-jarige beachvolleyballers het brons. Het Zweedse koppel Andersson/Hölting Nilsson mocht de hoogste trede op het podium beklimmen nadat ze de finale met 2-1 wonnen van Napier/Brinck uit Denemarken.

Trijntje Veerbeek en Floor Hogenhout begonnen goed aan de kleine finale. Ze kwamen op een 9-15 voorsprong tegen de Franse Saofé Duval en Romane Sobezalz, maar toen ging het mis. De Nederlanders kwamen nog maar één keer tot scoren en zagen de set, dankzij een ijzersterke servicereeks van Sobezalz, verloren gaan. Nederland opende set twee met drie opeenvolgende punten, maar opnieuw kwamen de Fransen langszij. Op de service van Sobezalz liep Frankrijk uit naar 17-8. Een klap die Veerbeek/Hogenhout niet meer te boven kwam. Met 21-10 veroverde Frankrijk de bronzen medaille. Het goud ging naar Izuzquiza/Carro. In de finale won het Spaanse duo in drie sets van Hohenauer/Berger uit Oostenrijk.

Uitslagen
Van der Wel/Sonneville - Tari/Veress 0-2 (23-25, 14-21)
Duval/Sobezalz - Veerbeek/Hogenhout 2-0 (21-16, 21-10)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn