Het Europees kampioenschap verloopt voor Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde tot op heden voortvarend. Ook hun tweede poulewedstrijd werd gewonnen, op vrijdagmorgen klopten ze de vice-wereldkampioenen Julius Thole en Clemens Wickler uit Duitsland in drie sets. Ze zijn daarmee poulewinnaar en plaatsen zich direct bij de laatste zestien teams. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verloren hun laatste poulewedstrijd en spelen later vandaag een wedstrijd in de tussenronde voor een plek in de achtste finales van zaterdag.

Nadat door een flinke storm met harde regen het speelschema van de hele donderdag in het water was gevallen, startte het EK vrijdagmorgen weer op op een nieuwe locatie. Op de velden van het Rukkii Beach Center vingen de wedstrijden al om half 8 Nederlandse tijd aan. Door het uitvallen van de donderdag is het schema nu in elkaar geschoven. De mannen werken op vrijdag hun laatste poulewedstrijden af en de wedstrijden in de tussenronde. Bij de vrouwen wordt de tussenronde afgewerkt, evenals de achtste finales. Alle Nederlandse teams komen vandaag in actie.

Sterk optreden Varenhorst/Van de Velde
Steven van de Velde en Christiaan Varenhorst waren tegen de zilverenmedaillewinnaars van het laatste WK, Thole/Wickler, vanaf de start scherp. Ze bouwden direct aan een voorsprong van een punt of vier. Met dwingend aanvalsspel hielden ze de Duitsers er in de eerste set onder met 21-18.

In de tweede set hadden de Oosterburen net meer initiatief, op 23-22 maakte de boomlange Thole het met een blok af. In de derde set grepen de Nederlanders op het juiste moment het initiatief, van 11-11 werd het 14-11. Twee punten later was de zege binnen, net als hun plek in de achtste finales.

Brouwer/Meeuwsen verliest nipt
De handige Russen Nikita Liamin en Taras Myskiv waren in de strijd om de winst in poule F net iets doortastender dan Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Na de winst in de eerste set (21-19) leken de Russen af te stevenen op een 2-0 overwinning. Maar met vier punten op rij aan het eind van de tweede set dwong Brouwer/Meeuwsen toch een beslissende derde set af (21-18).

In de tiebreak ging het gelijk op, tot de stand van 5-5 naar 7-5 voor de Russen ging. Hun sterke side-outspel maakte dat Nederlands hoogstgeplaatste duo hen niet kon ontregelen. Met 15-13 ging de winst naar de Russen.

Vanmiddag wordt de wedstrijd in de tussenronde gespeeld. Brouwer/Meeuwsen weet nog niet tegen wie zij daarin moeten aantreden, of hoe laat. Zodra dat bekend is, zullen wij het via onze sociale mediakanalen bekendmaken.

Vrouwen
Om 11.00 uur spelen Marleen van Iersel en Pleun Ypma in de tussenronde tegen de Russinnen Birlova en Ukolova. Als zij winnen nemen ze het om 15.20 uur op tegen de Tsjechische vrouwen Hermannova en Slukova. Bij verlies eindigen ze het EK op een 17e plaats.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink spelen om 15.20 uur in de achtste finale tegen Heidrich/Vergé-Dépré uit Zwitserland.

Livestream
De wedstrijden zijn live te volgen via deze link.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×