Op de laatste speeldag van het seizoen won VC Sneek voor de tweede keer op rij van Djopzz Regio Zwolle Volleybal. De ploeg eindigt daardoor op de derde plek in de Eredivisie. Ook Numidia TopVolleybal Limburg, Taurus en Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 sloten het seizoen vanavond af met een overwinning.

Vrouwen
Na hun 3-0 overwinning in het eerste duel om het brons, had VC Sneek vandaag genoeg aan twee sets. Djopzz Regio Zwolle Volleybal had een 3-0 of 3-1 overwinning nodig om nog kans te maken op de derde plek en begon voortvarend aan de wedstrijd. De ploeg nam een 22-16 voorsprong, maar VC Sneek knokte zich terug en pakte de set uiteindelijk met 24-26. Ook de tweede set ging naar de Friese ploeg, waardoor de strijd om het brons al beslist was. In de derde set kreeg VC Sneek een kans om de wedstrijd af te maken, maar Zwolle won de set uiteindelijk met 28-26. Ook de vierde set werd gewonnen door de thuisploeg. In de vijfde set nam VC Sneek direct een voorsprong door vier punten op rij te scoren en met een overtuigende 8-15 trok de ploeg de winst alsnog naar zich toe.

Kijk hieronder de wedstrijd tussen Djopzz Regio Zwolle Volleybal en VC Sneek terug.

In de B-poule sloot Lammerink Installatiegroep Set-Up’65 hun seizoen vanavond thuis af met een 3-1 overwinning op Voltena. De ploeg, die volgend niet meer uitkomt in de Eredivisie, eindigt als derde in de B-poule met vier punten uit vier wedstrijden. Voltena eindigt op de tweede plek met vijf punten.

Uitslagen
Djopzz Regio Zwolle Volleybal – VC Sneek 2-3 (24-26, 22-25, 28-26, 25-15, 8-15)
Lammerink Installatiegroep Set-Up’65 – Voltena 3-1 (25-21, 25-18,22-25, 28-26)

Eindstand B-poule

Eindstand b poule dames

Mannen
In Nijmegen won VoCASA vanavond de eerste twee sets van Numidia TopVolleybal Limburg, maar de twee daaropvolgende sets gingen naar de ploeg uit Linne. In de allesbeslissende vijfde set begon de Limburgse ploeg met een 0-3 voorsprong. VoCASA trokt de stand weer gelijk naar 4-4, maar opnieuw wist Numidia TopVolleybal Limburg drie punten uit te lopen. Een verschil dat ze nu niet meer weggaven: met 12-15 pakte ze de set en de overwinning. De ploeg eindigt bovenaan de ranglijst in de B-poule. Taurus veroverde vandaag de derde plek door met 3-0 te winnen van ComputerPlan VCN. Met 17 punten heeft de ploeg één puntje meer dan de mannen van VoCASA.