VCN Dames 1 én VCN Heren 1 promoveren naar Eredivisie

VCN Dames 1 én VCN Heren 1 promoveren naar Eredivisie

Door de vandaag gepubliceerde aangepaste promotie / degradatie regeling is nu ook bekend welke twee teams (dames + heren) er vanuit de Topdivisie promoveren naar de Eredivisie. In beide gevallen komt de eer toe aan de hoofdmacht van VCN uit Capelle aan den IJssel. De heren van Zaanstad en de dames van Dros-Alterno degraderen uit de Eredivisie.

Dames

Laudame Financials VCN Dames 1 maakte dit seizoen furore door als eerste niet-Eredivisie team in de geschiedenis de finale te halen van het nationale bekertoernooi. In die finale in Den Bosch ging het team uit Capelle eervol ten onder tegen de grote favoriet Sliedrecht Sport. Ondanks de nederlaag zal deze bekerfinale een bijzondere plek krijgen in de geschiedenisboeken van VCN.

In de Topdivisie was Laudame Financials VCN met VoCASA in een hevige strijd verwikkeld om het kampioenschap. VoCASA ging aan de leiding, maar speelde twee duels meer dan VCN. Doordat het wedstrijdquotiënt nu leidend is voor het bepalen van de eindstand, eindigt VCN bovenaan en mag het team van coach Ivo Munter promoveren naar de Eredivisie.

Dros-Alterno degradeert uit de Eredivisie. Het Apeldoornse team eindigt in de degradatiepoule als derde en laatste en komt volgend seizoen uit op het een-na-hoogste niveau van Nederland.

N.B.: Dros-Alterno D1 en Dros-Alterno D2 mogen aankomend seizoen beide uitkomen in de Topdivisie (ieder in aparte poule).

VCN H1 2019 2020 PW

Heren

In de Topdivisie heren waren de verschillen dit seizoen een stuk duidelijker. VCN H1 had na 17 wedstrijden een voorsprong van 10 punten opgebouwd op nummer 2 Keistad en is de onbetwiste nummer 1. Het team van trainer/coach Ferry van Hal mag volgend seizoen uitkomen in de Eredivisie.

Zaanstad H1, de nummer drie uit de degradatiepoule, degradeert uit de Eredivisie.

Foto: fotohoogendoorn.nl (grote foto), Pim Waslander (VCN H1)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×