Deze week vindt het tweede Elite 16-toernooi van het seizoen plaats in de Mexicaanse stad Tepic. Op woensdag 22 maart komen Stefan Boermans/Yorick de Groot en Leon Luini/Ruben Penninga in actie op het kwalificatietoernooi, waar ze twee rondes moeten zien te overleven. Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Katja Stam/Raïsa Schoon hebben zich direct geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Heren
Stefan Boermans en Yorick de Groot , die zondagnacht nog zilver wonnen op het Challenge-toernooi van La Paz, nemen woensdag deel aan het kwalificatietoernooi in Tepic. In de eerste ronde gaat het duo de strijd aan met McHugh/Burnett uit Australië. De winnaar van het duel speelt vannacht de tweede kwalificatieronde voor een plek in het hoofdtoernooi. Ook Leon Luini en Ruben Penninga nemen vandaag deel aan het kwalificatietoernooi. Om 22.00 uur Nederlandse tijd staat het duo in de eerste ronde tegenover de Braziliaanse George/Andre.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn als derde geplaatst voor het hoofdtoernooi,
waar de Nederlanders het in Poule C opnemen tegen de bronzen medaillewinnaars van het Elite 16-toernooi in Doha: Ranghieri/Carambula uit Italië. Daarnaast treffen ze de uit Estland afkomstige Nõlvak/Tiisaar, die begin deze maand het King of the Court toernooi in Miami Beach wonnen, en een team uit de kwalificatie.

Dames

Katja Stam en Raïsa Schoon zijn als tweede geplaatst voor het hoofdtoernooi in Tepic. De Nederlandse beachvolleybalsters verkereren in topvorm en wonnen een medaille op de laatste drie toernooien die ze speelden. Op het eerste Elite 16-toernooi van dit seizoen, gehouden in Doha in februari, nam het duo goud mee naar huis. Een belangrijke eerste stap richting de Olympische Spelen van Parijs, waarbij de ranglijst bepalend is voor de verdeling van de olympische tickets. In Mexico nemen Stam en Schoon het in de poulefase op tegen Tina/Anastasija uit Letland, de Canadese Pavan/Bukovec en een team uit de kwalificatie.

Programma kwalificatietoernooi

Dag

Tijd (NL)

Teams

Woensdag 22 maart

21.10 u

Boermans/De Groot - McHugh/Burnett (AUS)

Woensdag 22 maart

22.00 u

George/Andre (BRA) - Luini/Penninga

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op Volleyballworld.tv (€5.99 per maand)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn