De Nederlandse beachvolleybalteams presteren goed op het Elite 16-toernooi in Hamburg. Stam/Schoon, Brouwer/Meeuwsen, Luini/Penninga en Boermans/Immers hebben zich alle vier geplaatst voor de kwartfinales. Piersma, E./Van Driel, M. zijn de poulefase niet doorgekomen: het duo eindigde als derde in hun poule.

De Nederlandse clash werd vanochtend gewonnen door Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Het duo won beide sets met 21-14 van Leon Luini en Ruben Penninga. De laatste poulewedstrijd van Luini/Penninga werd vervolgens afgelast, omdat Mol, A./Sørum, C. zich terugtrok uit het toernooi. Voor een plek in de kwartfinales waren de Nederlanders afhankelijk van het resultaat tussen Brouwer/Meeuwsen en de Braziliaanse Bruno Schmidt/Saymon. Ook dit duel wisten de Nederlanders in twee sets te winnen en daarmee plaatste het duo zich als poulewinnaar voor de kwartfinale. Daar staan ze morgen tegenover de Italiaanse Nicolai/Cottafava, de winnaars van het Elite 16-toernooi in Jurmala. Luini en Penninga eindigden als tweede in de poule en nemen het in de kwartfinale op tegen Ehlers/Wickler uit Duitsland.

Ook Katja Stam/Raïsa Schoon en Stefan Boermans/Matthew Immers bemachtigden een plekje in de kwartfinale van het toernooi. Beide duo’s wonnen twee van hun drie poulewedstrijden: voor Boermans en Immers waren de twee overwinningen genoeg voor poulewinst, Stam en Schoon eindigden op de tweede plek. In de kwartfinale treft Boermans/Immers morgen Herrera/Gavira uit Spanje, de Duitse Borger/Sude is de tegenstander van Stam/Schoon.

Emma Piersma en Mexime van Driel hebben zich niet weten te plaatsen voor de knock-outfase. Het duo won vanochtend met ruime cijfers van Naraphornrapat/Worapeerachayakorn uit Thailand, maar verloor hun laatste duel van de Braziliaanse Barbara/Carol. Met één overwinning uit drie wedstrijden eindigde Piersma E./Van Driel, M. als derde in hun poule.

Uitslagen
Talita/Rebecca - Stam/Schoon 0-2 (18-21, 15-21)
Naraphornrapat/Worapeerachayakorn - Piersma, E./Van Driel, M. 0-2 (13-21, 17-21)
Brouwer/Meeuwsen - Luini/Penninga 2-0 (21-14, 21-14)
Perusic/Schweiner - Boermans/Immers 1-2 (18-21, 21-18, 15-17)
Stam/Schoon - Cheng/Flint 0-2 (10-21, 20-22)
Mol, A./Sørum, C. - Luini/Penninga 0-2 (0-0, 0-0)
Bruno Schmidt/Saymon - Brouwer/Meeuwsen 0-2 (18-21, 13-21)
Barbara/Carol - Piersma E./Van Driel, M. 2-0 (21-12, 22-20)

Programma kwartfinales

Dag

Tijd

Teams

za 13 aug.

13.00 u

Borger/Sude (DUI) - Stam/Schoon

za 13 aug.

14.00 u

Boermans/Immers - Herrera/Gavira (SPA)

za 13 aug.

15.00 u

Luini/Penninga - Ehlers/Wickler (DUI)

za 13 aug.

15.00 u

Brouwer/Meeuwsen - Nicolai/Cottafava (ITA)

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op Volleyballworld.tv en Viaplay.com.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×