Het is Stefan Boermans en Yorick de Groot niet gelukt een om medaille te veroveren op het Elite 16-toernooi in het Mexicaanse Tepic. In de strijd om het brons verloren de mannen van Beachvolleybal Team Nederland met 0-2 (22-24 en 16-21) van Nils Ehlers en Clemens Wickler uit Duitsland.

Stefan Boermans en Yorick de Groot schopten het via de kwalificatie ongeslagen tot de halve finale, waar ze op olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum stuitten. De Noren pakten de finaleplaats door het duel met 2-0 te winnen en dus gingen de Nederlanders zondag op voor het brons. In de kleine finale troffen ze de Duitse Nils Ehlers en Clemens Wickler, die in de kwartfinale Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen uitschakelden.

Met twee aanvalspunten van De Groot, gevolgd door twee killblocks van Boermans stond er direct een 4-0 voorsprong op het scorebord voor Nederland. Ehlers/Wickler nam een time-out, waarna ze de stand bij 8-8 weer gelijktrokken. Met zijn derde en vierde blokkeringspunt van de wedstrijd bracht Boermans Nederland richting de slotfase op een comfortabele voorsprong: 18-14. Vijf van de zes daaropvolgende punten waren echter voor Duitsland (19-19) en dus hadden de teams twee opeenvolgende punten nodig voor de setwinst. Boermans/De Groot kwam als eerste op setpunt, maar het waren uiteindelijk de Duitsers die de set met 22-24 naar zich toetrokken.

Ehlers en Wickler begonnen sterk aan de tweede set, waarin ze al snel uitliepen naar 2-7. Zichtbaar gefrustreerd slopen er foutjes in bij Boermans en De Groot, die de technische time-out ingingen met een achterstand van vijf punten: 8-13. Na twee bokkeringspunten van Boermans, gevolgd door een ace van zijn hand was het verschil nog twee punten, maar dichterbij kwamen de Nederlanders niet. Het Duitse duo scoorde drie punten op rij en creëerde in de slotfase vijf matchpoints. Met een keurige side-out verzilverden Ehlers en Wickler de tweede voor het brons: 16-21.

Uitslag

Boermans/De Groot - Ehlers/Wickler 0-2 (22-24, 16-21)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn