Yorick de Groot en Stefan Boermans verloren vanavond de bronzen finale met 2-0 van Ermacora/Pristauz uit Oostenrijk. Het Nederlandse beachvolleybalduo eindigt daarmee als vierde op het Challenge-toernooi van de Beach Pro Tour in Doha, Qatar.

Yorick de Groot en Stefan Boermans verloren vandaag in de halve finale, na nog geen wedstrijd verloren te hebben in Doha, met 2-0 van het Italiaanse duo Nicolai/Cottafava. Vanavond namen de Nederlanders het in de bronzen finale op tegen Ermacora/Pristauz uit Oostenrijk. Het duo won in de round of 16 met 2-0 van de Italiaanse Olympiërs Lupo en Ranghieri, waarna ze in de kwartfinale een plek in de volgende ronde veiligstelde door het Duitse duo Wickler/Ehlers in twee sets te verslaan. In de halve finale kwamen ze net te kort tegen Bryl/Losiak uit Polen (21-18, 23-21).

In de wedstrijd om het brons nam De Groot/Boermans als eerste een kleine voorsprong (3-5), maar het solide spelende Oostenrijkse duo kwam sterk terug. Ermacora/Pristauz scoorde een aantal keer twee punten rij en nam daardoor langzaamaan de leiding. Dankzij een slim geplaatste bal van Ermacora en een blokkeringspunt van Pristauz kwam het duo op een comfortabele voorsprong (18-14). De Nederlandsers hadden een puntenreeks nodig om nog terug te komen in de set, maar die kwam niet. Een servicefout van De Groot leverde het Oostenrijkse duo de setwinst op: 21-17.

In de tweede set bleven Ermacora/Pristauz sterk spelen en liepen ze uit naar 17-9. De Groot en Boermans bleven knokken voor de overwinning en brachten de achterstand terug naar 18-14. Drie punten later stonden er vijf wedstrijdpunten op het scorebord voor Ermacora/Pristauz. Na een slimme aanval van De Groot, gevolgd door een blok van Boermans en een fout van de Oostenrijkers was het verschil nog maar twee punten, maar de comeback kwam te laat voor het Nederlandse duo. Ermacora/Pristauz verzilverde hun vierde wedstrijdpunt voor het brons.

Ermacora/Pristauz - De Groot/Boermans 2-0 (21-17, 21-18)