Vijf Nederlandse teams strijden in kwalificatie Espinho

Vijf Nederlandse teams strijden in kwalificatie Espinho

In het Portugese Espinho wordt deze week een 4-sterren toernooi gespeeld. De dames starten vandaag met het kwalificatietoernooi, daar doen drie Nederlandse teams aan mee. Morgen zijn twee Nederlandse herenteams aan de beurt om te vechten voor een plek in het hoofdtoernooi.

Laura Bloem en Jolien Sinnema gaan op het Portugese zand alles geven om zicht te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Op het 4-sterren FIVB World Tour evenement zijn veel rankingpunten te verdienen. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) starten tegen Zweden. Als ze winnen, wacht er een kraker tegen het Duitse topteam Ludwig/Kozuch.

Ook Katja Stam en Julia Wouters gaan een poging wagen om het hoofdtoernooi te bereiken. De jonge speelsters van BTN moeten dan wel afrekenen met Spanje. Stam en Wouter wonnen zondag nog brons op het 1-ster World Tour toernooi in Italië, ze hebben dus de goede vorm te pakken.

Dat geldt ook voor Emi van Driel en Raisa Schoon. Die wisten zondag de titel de pakken in Italië en ze verkeren in topvorm. Nu gaan ze op een groot 4-sterren toernooi hun krachten meten met de wereldtop. Ze starten met een kwalificatieduel tegen Japan. 

Joy Stubbe en Marleen van Iersel zijn rechtstreeks geplaats voor het toernooi.

Twee herenteams

Voor twee Nederlandse herenteams wordt het erop of eronder op donderdag. Jasper Bouter en Ruben Penninga hopen zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi, de BTN-mannen kunnen in Espinho veel rankingpunten veroveren. 

Ook Dirk Boehle en Stefan Boermans gaan donderdag proberen zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In de DELA Eredivisie Beach veroveren ze dit seizoen al meerdere keren het goud, ze willen meer en hopen ook internationaal wat te laten zien. 

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde starten vrijdag in Portugal, ze zijn direct geplaatst voor de poulefase van het 4-sterren toernooi. 

 

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×