Noa Sonneville en Maren de Jong zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van het WK beachvolleybal voor spelers onder de 19 jaar. In de kwartfinale verloor het Nederlandse duo beide sets met 22-20 van Myriah Massey en Ashley Pater uit Amerika.

De twee kwartfinalisten waren aan elkaar gewaagd. In de eerste set was de voorsprong nooit groter dan één punt, maar dat veranderde toen Sonneville op 17-18 een ace serveerde. Door twee punten op rij te scoren, trokken de Amerikanen de stand echter direct weer gelijk: 19-19. Met een aanvalspunt van Sonneville kwam Nederland op setpunt, maar deze werd weggespeeld door de Amerikanen die vervolgens zelf een setpunt creëerden. Nederland nam een time-out, waarna de aanval van De Jong buiten de lijnen viel: 22-20.

Het Nederlandse duo nam een vroege voorsprong in de tweede set (6-9), maar Massey/Pater wist het gat steeds kleiner te maken. De Amerikanen gingen de technische time-out in met nog maar één punt achterstand, waarna ze met een ace de stand gelijktrokken. Even later pakten ze - wederom met een ace - de voorsprong. In de spannende slotfase deed zich een herhaling voor van de eerste set: Sonneville/De Jong kreeg een setpunt, maar wist deze niet te verzilveren. Vervolgens kwam Amerika op matchpoint. Nederland nam een time-out, maar de Amerikanen hielden het hoofd koel en wonnen ook de tweede set met 22-20.

Sonneville en De Jong eindigen daarmee op een vijfde plek, een knappe prestatie van het duo van Beach Team Nederland.

Uitslag
Massey/Pater - Sonneville/De Jong 2-0 (22-20, 22-20)

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×