Na de achtste finales van de Nationale Beker komen alle Eredivisieteams dit weekend weer in actie in de reguliere competitie. Bij zowel de dames als de heren liggen alle topploegen dicht bij elkaar. Hoe ziet de ranglijst er na dit weekend uit?

Dames
Na het terugtrekken van Eurosped
, bestaat de Eredivisie Dames nog uit 10 teams. Zaterdagavond spelen alle teams een wedstrijd, waaronder een aantal herhalingen van de achtste finales van de Nationale Beker. Zo staat Djopzz VC Zwolle Topvolleybal voor de tweede keer deze week tegenover Booleans/VV Utrecht en speelt Apollo 8 opnieuw tegen Peeplush. In de strijd om de beker wonnen VV Utrecht en Apollo hun duels donderdagavond in drie sets, zijn ze zaterdag opnieuw de bovenliggende partij?

Visser Assen/Sudosa-Desto en Draisma Dynamo, die deze week allebei uitgeschakeld werden in het bekertoernooi, staan zaterdag tegenover elkaar. Hekkensluiter ARBO Rotterdam/FAST speelt uit tegen Sliedrecht Sport en Friso Sneek is de absolute favoriet in het duel tegen Voltena.

Programma

230120 programma dames

Heren
Alle herenteams hebben nog 6 of 7 wedstrijden in het vooruitzicht, waarna de beste 6 teams zich plaatsen voor de A-poule. De teams die momenteel in de top-6 staan, nemen het dit weekend allemaal op tegen een team dat lager op de ranglijst staat. Active Living Orion (nr. 5) treft hekkensluiter VCN, Samen Lycurgus (nr. 4) reist naar Ede voor het duel met Talentteam Papendal (nr. 11) en Draisma Dynamo (nr. 3) neemt het op tegen VoCASA (nr. 7).

Koploper Simplex SSS staat voor de tweede keer deze week tegenover Taurus (nr. 8). De achtste finale van de Nationale Beker werd woensdag met 3-0 gewonnen door de ploeg uit Barneveld. RECO ZVH komt dit weekend twee keer in actie: op zaterdag speelt de huidige nummer 10 van de ranglijst tegenSliedrecht Sport (nr. 6), een dag later staan ze tegenover runner up Numidia VC Limax. Dat is ook voor de Limburgse ploeg het tweede duel van het weekend; zaterdagavond spelen ze eerst tegen Prima Donna Kaas Huizen (nr. 9).

Programma

230120 progr heren

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op de kanalen van volleybal.nl, via het programma van de dames en heren kom je bij de streams uit.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn