Vanmiddag is in de Finse hoofdstad Helsinki de loting voor het EK Volleybal Mannen 2021 voltrokken. Oranje, dat zich onlangs in Apeldoorn plaatste voor het EK, is ingedeeld in poule C in het Finse Tampere en speelt behalve tegen het gastland ook tegen Rusland, Turkije, Spanje en Noord-Macedonië. De andere drie organiserende landen van het EK 2021 zijn Polen, Tsjechië en Estland.

EK 2021 Mannen poules

Rusland, de nummer twee van de Europese ranglijst, is de torenhoge favoriet in poule C. Rusland (inclusief voormalig Sovjet-Unie) is het meest succesvolle land in de geschiedenis van het Europees Kampioenschap. Maar liefst 14 keer won Rusland / USSR het goud, voor het laatst in 2017.

Achter Rusland is Nederland het hoogst geklasseerde land, maar Turkije en Finland zijn landen die net als Oranje tot de Europese subtop behoren. Ook Spanje en Noord-Macedonië kunnen behoorlijk goede teams opstellen.

Nederland won één keer goud op het EK, in 1997. Daarnaast won Oranje twee keer zilver en twee keer brons. Spanje won goud in 2007.

Het EK wordt gespeeld van 1 t/m 19 september 2021. De top vier van iedere poule plaatst zich voor de achtste finales.

Poule C:

Land Positie Europese ranglijst
Rusland 2
Nederland 8
Turkije 11
Finland 13
Spanje 14
Noord-Macedonië 24
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn