Het is vrijdag en het weekend gaat beginnen! Daarom deze volleybytes, want hoe kan je beter je weekend beginnen, dan met een artikel vol leuke gebeurtenissen uit de volleybalwereld! Deze week: Orion en Lycurgus naar Europa, Oranje tegen Oranje in de Champions League en een interessant wedstrijdritueel.

Over de grens
De huidige nummers 4 en 5 van de Nederlandse Eredivisie begonnen woensdagavond aan hun Europese avontuur. Active Living Orion speelde tegen VC Stroossen uit Luxemburg voor een plek bij de beste 16 in de Challenge Cup. Samen Lycurgus nam het in de 1/16 finales van de CEV Cup op tegen het Sloveense Calcit Kamnik. Lees hier het hele artikel.

Met 0-3 won Active Living Orion van VC Stroossen uit Luxemburg. Samen Lycurgus verloor hun eerste europacupwedstrijd van het seizoen. In Slovenië was Calcit Kamnik in drie sets te sterk. De returns worden volgende week woensdag in Nederland gespeeld. Lees hier het hele artikel.

Champions league lange mannen
De lange mannen hebben het oranje shirt al een tijd geleden ingewisseld voor de clubtenues! Deze week mochten enkele van hen aan de bak in de CEV Champions League! Zo waren er onderlinge duels tussen Luuc van der Ent vs. Bennie Tuinstra en Wouter Ter Maat en Twan Wiltenburg vs. Wessel Keemink. Niet alleen deze spelers mochten spelen in de Champions League, maar ook Nimir Abdelaziz en Michaël Parkinson deden mee!

Pre-game ritual, bijgeloof of geluk?
Wachten tot de wedstrijd start, kan soms een lang proces zijn. Sommige spelers gaan nog even naar het toilet, andere vullen nog even snel de bidons, de heren van VCN hebben hen eigen 'pre-game ritual'. Hoe vullen jullie thuis, jullie tijd in voor een wedstrijd?

Net naast de zege gegrepen
Het Nederlandse duo Meeuwsen en Brouwer, grijpen net naast de winst. Ze kwamen tot de kwartfinale waar ze verloren van het Zweedse duo David Åhman en Jonatan Hellvig. Het duo Brouwer/ Meeuwsen is geëindigd op de vijfde plek.

A familiar face
Van teamgenootjes naar tegenstanders. Tessa Polder (Bartoccini Fortinfissi Perugia) en Juliët Lohuis (VBC Trasporti Pesanti Casalmaggiore) spelen beide in de Italiaanse competitie. Het team van Lohuis won in drie sets van het team van Tessa Polder.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn