Thank God It’s Friday. De werkweek is bijna ten einde. De laatste mails worden verzonden. Het weekend is in zicht. En wat is een weekend zonder eredivisievolleybal? Precies. Geen bal aan!

Ook deze speelronde staan weer een aantal mooie affiches op het programma. Bij zowel de dames als heren is de strijd bovenin razend spannend.

Eredivisie dames

Bij de dames wordt op zaterdag een volledige speelronde afgewerkt. Rond borreltijd openen Draisma Dynamo en Peelpush de 10de speelronde. Bij Dynamo is de zaal net op tijd confettivrij gemaakt na de overwinning vorige week zaterdag tegen titelkandidaat Djopzz Zwolle Topvolleybal.

In de wedstrijd tegen Peelpush – dat nog altijd de rode lantaarn met zich meedraagt – neemt Draisma Dynamo met niets minder dan de volle buit genoegen. Winnen is de enige manier om langzaam maar zeker aansluiting bij de subtop te vinden.

Tegen etenstijd betreden Djopzz Zwolle Topvolleybal en SOMAS/Activia het parket. Zwolle wil de kater van vorige week – toen op bezoek bij Dynamo na vijf sets werd verloren – wegspoelen. SOMAS/Activia lijkt hiervoor de ideale tegenstander. De laatste keer dat die ploeg in eredivisieverband wist te winnen is alweer zes weken geleden.

Na etenstijd (20.00 uur) staan nog drie heerlijke toetjes op het programma. Friso Sneek won afgelopen woensdag de inhaalwedstrijd tegen Visser Assen/Sudosa-Desto en stootte daarmee Djopzz Zwolle Topvolleybal van de koppositie. Nu gaat de ploeg op bezoek bij – misschien staat het bij jou ook wel op het menu dit weekend – De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht.

Op datzelfde moment proberen Sliedrecht en Apollo 8 aansluiting te krijgen bij de top 3. Een strijd waarvan Visser Assen/Sudosa-Desto hoopt te profiteren als ze zelf Voltena weten te verslaan.

Programma

Dag

TijdWedstrijd
Za 2 december17.00 uurDraisma Dynamo - Peelpush
Za 2 december19.00 uurDjopzz Zwolle Topvolleybal - SOMAS/Activia

Za 2 december

20.00 uurDe Hollandse Pot Enzo VV Utrecht - Friso Sneek
Za 2 december20.00 uurSliedrecht Sport - Apollo 8
Za 2 december20.00 uurVisser Assen/Sudosa-Desto - Voltena

BetCity Eredivisie Mannen

Ook in de BetCity Eredivisie Mannen ligt het zwaartepunt – waar het gaat om het aantal wedstrijden – op de zaterdag.

Om half acht zijn Simplex SSS en NUMIDIA VC Limax verantwoordelijk voor de inleidende beschietingen. Limax kan een oppertje gebruiken na de midweekse uitschakeling in de Challenge Cup tegen Dinamo București. De reis terug uit Roemenië zal wellicht nog in de benen zitten bij het team van Guido Görtzen.

In eerdere duels met één van de topclubs kon SSS niks uitrichten, maar daar zal het deze zaterdag ongetwijfeld verandering in willen brengen voor eigen publiek. Met een overwinning nestelt SSS zich steviger in de subtop.

Een halfuurtje later staan nog eens drie wedstrijden op het programma. Net onder de top 3 staan Sliedrecht Sport en Draisma Dynamo. Dynamo was deze week de enige van vier teams dat de volgende ronde in Europa wist te bereiken.

In eigen huis won de landskampioen in drie sets van OK Budva uit Montenegro, om vervolgens ook de beslissende golden set winnend af te sluiten. Het verschil tussen Dynamo en Sliedrecht bedraagt slechts een punt. De winnaar van die strijd heeft vrij zicht op de koppositie.

Talenteam Papendal incasseerde afgelopen weekend tegen SSS hun achtste nederlaag van het seizoen. De jonkies krijgen zaterdag VoCASA op bezoek. Bij de Nijmeegse formatie is het gemoed opperbest na de toch wel verrassende overwinning vorige week op Sliedrecht Sport. VoCASA kan met een overwinning op het Talent Team Papendal aanhaken in de strijd om plek zes.

Ook op zaterdag: Schep in Packaging ZVH tegen Prima Donna Kaas. Een gevecht in de staart van de BetCity Eredivisie Mannen. Het verschil tussen de nummer 8 ZVH (3 punten) en nummer 9 Huizen (2 punten) is miniem. Wie weet afstand te nemen van de gevreesde laatste plaats?

Op zondagmiddag wordt het eredivisieweekend afgesloten door Nova Tech Lycurgus en Active Living Orion. Koploper Lycurgus verloor midweeks de return bij de laatste 32 van de CEV Cup in drie sets van de Oekraïense ploeg Prometey Dnipro. Orion werd door het Slowaakse Rieker UJS Komárno uit de Challenge Cup geknikkerd.

Orion (19) heeft een punt minder dan Lycurgus (20), maar daarbij moet worden aangetekend dat Orion een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Meer lezen over de BetCity Eredivisie Mannen? Kijk op volleybalkrant.nl voor analyses en interviews!

Programma

DagTijdWedstrijd
Za 2 december19.30 uurSimplex SSS - NUMIDIA VC Limax
Za 2 december20.00 uurScherp in Packaging ZHV - Prima Donna Kaas Huizen
Za 2 december20.00 uurDraisma Dynamo - Sliedrecht Sport
Za 2 december20.00 uurTalentteam Papendal - VoCASA
Zo 3 december16.00 uurNova Tech Lycurgus - Active Living Orion

Livestreams
Mis geen moment van alle actie in de Eredivisie! De livestreams vind je, vlak voordat een wedstrijd begint, via het programma van de dames en heren.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn