Voor Stefan Boermans en Yorick de Groot gaat de CEV Beach Volleyball Continental Cup Final (olympisch kwalificatietoernooi) een geheel nieuwe ervaring worden. Ze spelen niet voor eigen kansen, maar steunen Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde in hun laatste poging zich nog te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio. We spraken ze over hoe het is om die rol te hebben.

“Het is ergens wel gek dat we voor een ander Nederlands team spelen op het OKT, aan de andere kant wisten we vorig jaar al toen we samen gingen spelen dat dat team zou gaan, mits Nederland het OKT zou gaan spelen”, vertelt Boermans. “Nu wij het tweede team zijn gaan we natuurlijk keihard ons best doen dat tweede ticket voor Nederland binnen te halen. Dat het voor onze trainingsmaatjes is, dat maakt niet uit. We wisten dat we het voor Nederland gingen doen. We hopen dat we hem gaan pakken.”

In vorm
Nederland speelt het OKT Beach met twee teams die in goede vorm steken. Varenhorst en Van de Velde wonnen brons in Sotsji eind mei en kwamen net tekort in Ostrava de week daarna om directe plaatsing af te dwingen. Boermans en De Groot behaalden in het eerste seizoen dat ze samen spelen op de World Tour al twee vijfde plaatsen en een negende.

Het zal van belang zijn, want Stefan en Yorick moeten het als tweede geplaatste team altijd opnemen tegen het als eerste geplaatste team van een ander land. Daarover zegt Stefan Boermans: “Aangezien Steven en Chris zelf ook spelen, kunnen wij er wat vrijer in gaan. Ik denk dat dat voor ons een heel goed teken is. We zijn allebei goed in vorm. Kijk naar de resultaten van de afgelopen toernooien. Als we allebei ons eigen spel gaan spelen zie ik onze kansen als heel goed. Maar we moeten natuurlijk vanaf de eerste wedstrijd gaan beginnen. Zoals het motto in ons team is: elk punt telt. We spelen punt voor punt en als we genoeg punten verzamelen winnen we de wedstrijd.”

Mooie taak
Yorick de Groot kijkt uit naar het uitvoeren van die lastige, maar mooie taak. “Je krijgt meer een teamgevoel, een Nederland-gevoel. Op de World Tour presenteren we ons wel als Nederland, maar dan hebben we niet zoveel met de andere teams te maken. Dan is het ieder team voor zich. Dat is nu anders, het geeft meer een teamverband. Leuk om op die manier een keer een toernooi te spelen.”

Bekijk hieronder het gehele interview.

Koop je tickets!
Op woensdag beginnen de Nederlandse teams aan het toernooi dat de laatste kans biedt op deelname aan de Spelen. Zowel de mannen als de vrouwen nemen het op tegen Estland. Kom ze aanmoedigen! De vrouwen spelen hun wedstrijden vanaf 17.00 uur, de mannen komen om 19.30 uur in het strijdperk.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×