Op een dag waarop het coronaproof stadion van op zijn grondvesten schudde, wisten zowel Katja Stam / Raïsa Schoon als Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen hun groep te winnen. Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven werden tweede en zijn ook direct door naar de volgende fase van het toernooi. Voor Marleen van Iersel en Pleun Ypma viel het doek, maar er is nog een vervolg voor Van Iersel. Sanne Keizer speelt het toernooi verder met Mexime van Driel, Ruben Penninga is met zijn Spaanse teamgenoot uitgeschakeld.

Vrouwen
Voor Katja Stam en Raïsa Schoon was het vorig jaar een korte ervaring op King of the Court in Utrecht, zij vlogen er in hun wedstrijd in de eerste ronde uit en ook in de playoff moesten ze het onderspit delven. Vandaag hadden ze in Utrecht heel andere plannen. Dat bleek wel in een groep met onder andere de Queen uit Hamburg, Laura Ludwig, en de tegenstanders uit de halve finale van het olympisch kwalificatietoernooi, de Noorse Olimstad en Lunde. De Nederlandse kampioen won elke ronde en wist in de laatste ronde zelfs binnen zeven minuten de benodigde vijftien punten te verzamelen. Ze gaan direct aan kop voor het langste verblijf aan de Koninginnenkant (longest stay), ze wisten er acht op een rij te maken.

Marleen Ramond-van Iersel en Pleun Ypma redden het niet in hun wedstrijd, zij werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Aan de kant van de uitdagers werden enkele mooie blocks gepakt, maar het lukte onvoldoende om aan de Queen’s side tot scoren te komen. In de loting voor een laatste plekje in de play-off grepen ze naast het ticket. Voor Van Iersel is het toernooi alleen nog niet voorbij, zij staat morgen aan de zijde van Anouk Vergé-Dépré die haar partner Joana Heidrich geblesseerd zag uitvallen nadat Vergé-Dépré op haar voet terechtkwam. Vergé-Dépré werd in Hamburg samen met Laura Ludwig Queen of the Court.

Voorafgaand aan de play-off, waarin de laatste drie tickets voor de volgende fase werden vergeven, informeerde Madelein Meppelink het publiek dat zij niet meer aan spelen toekomt in het vervolg van het toernooi. Een beknelde zenuw in haar linkervoet zorgt voor te veel pijn en ongemak. In haar plaats speelde Mexime van Driel (die met zus Emi buiten de boot viel van de play-off) samen met Sanne Keizer en in de tweede ronde van de play-off wisten zij een plekje te bemachtigen voor de volgende fase.

Mannen
Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven konden voortbouwen op hun ervaring van afgelopen week in Hamburg, waar zij in twee wedstrijden konden uitkomen. Dat was goed te zien in de eerste twee rondes, die ze op hun naam schreven. Van Werkhoven was goed op dreef aan het net, Boehlé was even handig als altijd en speelde zijn snelle spel. In de laatste ronde moesten ze de Brazilianen Guto en Arthur voor laten gaan, maar ze hebben zich overtuigend geplaatst voor de volgende fase.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen konden in een kolkende arena op het Jaarbeursplein hun eerste wedstrijd zeer overtuigen. Opgezweept door de Ritmo Percussion drumband zorgde het publiek voor een ideaal podium voor de Nederlanders. Tegen de King van vorig jaar, Marco Krattiger, die deze keer met de Oostenrijker Moritz Pristauz speelt, werd het een prachtige battle. Ook de Canadezen Mend en Burlacu deden mee in het geven van een prachtige show.

Brouwer en Meeuwsen wonnen hun wedstrijd en ook zij kunnen dus de golden ball meenemen naar de volgende ronde, die hen het recht geeft een rally over te spelen op elk moment.

In de play-off lukte het Ruben Penninga niet om samen met de Spanjaard Alejandro Huerta te overleven. Zij zijn uitgeschakeld.

Vrijdag
De strijd gaat morgen door in de kwartfinales. De overgebleven vijftien teams per sekse spelen in drie groepen van vijf voor een plekje in de halve finales. De top-3 per groep gaat sowieso door, de nummers 4 spelen een knock-out voor het laatste plaatsje.

De wedstrijden starten om 14.30 uur en zijn weer te zien op Ziggo kanaal 13, op 14 (onderbroken door Formule 1) en Ziggo Sport Docu. Je kunt ook op het YouTube-kanaal van King of the Court kijken.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×