Het is pas vijf jaar geleden dat Wouter ter Maat zijn eerste seizoen eredivisie afsloot bij Rivo Rijssen. Sindsdien ging het hard. Landskampioen en bekerwinnaar bij Landstede Zwolle, MVP van België bij Gent, Champions League spelen bij Berlijn, een jaar bij Paris Volley en het afgelopen seizoen werd hij kampioen en won hij de beker in Turkije met Fenerbahce. Ook zijn carrière bij Oranje nam een flinke vlucht met als absolute hoogtepunt de winst op Brazilië op het WK van 2018. We kijken terug op die vijf jaar waarin het allemaal heel hard is gegaan voor de diagonaal van de Lange Mannen.

De carrière van Wouter ter Maat (28) gaat snel, maar had bijna niet plaatsgevonden. "Ik was vrachtwagenmonteur en toen werd mij de optie gegeven om te gaan volleyballen voor mijn werk. Lang over nagedacht, want ik had alles voor elkaar. Ik had een leuk huis, een vereniging waar ik lekker een balletje kon slaan en het werk was perfect dichtbij. Ik heb toen mijn hele leven omgegooid en gezegd: kijken hoe ver we kunnen komen. Het is nu een stapje hoger gegaan dan ik zelf had verwacht."

Samen met Wouter kijken we terug op die betrekkelijk korte tijd waarin hij al zo veel bereikte. Hij vertelt over wie hem ontdekte, waar hij nog heen wil en wat zijn olympische droom is. Bekijk het gehele gesprek met Wouter ter Maat hieronder. 


Kom de Lange Mannen aanmoedigen tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam!

Van vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus speelt het Nederlands mannenteam het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Rotterdam Ahoy. Oranje heeft een olympische droom, en hoopt zich in Rotterdam voor het eerst sinds 2004 weer te plaatsen voor de Olympische Spelen. Het team van bondscoach Roberto Piazza speelt achtereenvolgens tegen Zuid-Korea (vrijdag), België (zaterdag) en de Verenigde Staten (zondag). De winnaar van dit toernooi plaatst zich direct voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Lees op deze pagina hoe je erbij kunt zijn in Rotterdam Ahoy!

Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×