De komende twee weken zendt Ziggo Sport twee documentaires uit die rondom King of the Court zijn gemaakt, voor het eerst op de Nederlandse televisie. Op 7 januari is Blind Side of Beach uit 2018 te zien, over het leven als beachvolleyballer met de King of the Court Crown Series als decor. Een week later wordt de première van King of the Court – Dream Big uitgezonden, een documentaire die inzoomt op de editie van 2020 in Utrecht. Beide producties zijn van de hand van documentairemaker Erik Punt.

In 2018 organiseerde Sportworx, het Utrechtse bedrijf van King of the Court-bedenker Wilco Nijland, de King of the Court Crown Series. Een kleine world tour van vier toernooien die de beachvolleyballers van Utrecht via Antwerpen en Hawaii naar Huntington Beach in Californië voerde. Tijdens die drie weken gaven de spelers van King of the Court een inkijkje in hun leven als beachvolleyballer. Aan het woord komen onder andere de Nederlandse beachvolleyballers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer.

De uitzending van Blind Side of Beach is op donderdag 7 januari om 21.25 uur op Ziggo Sport kanaal 14.

King of the Court – Dream Big
De King of the Court editie van 2020 is de geschiedenisboeken ingegaan als een evenement in coronatijd dat een ongekende waardering kreeg van het bezoekende en online kijkende publiek. Van de bezoekers kreeg het vierdaagse toernooi een 8,9, iets wat ongekend hoog is voor een sportevenement. Online verbrak King of the Court ook alle records. Kijkers bleven gemiddeld vijf minuten langer kijken dan naar regulier beachvolleybal, liefst 46 % meer. Het evenement is in 135 landen op televisie uitgezonden.

Dat toernooi vormt de setting van de nieuwste documentaire. Documentairemaker Erik Punt pakt wederom zijn camera en volgt enkele hoofdrolspelers. Onderwerp van gesprek is nu de sport zelf. Hoe is het om King of the Court te spelen in een gladiatorenarena? Hoe ga je om met de stress van de alsmaar tikkende klok? En waar gaat King of the Court heen? Hoe groot kan deze nieuwe sport worden?

Aan het woord komen de algemeen directeur van de FIVB, Fabio Azevedo, Nevobo-directeur Michel Everaert, King of the Court-bedenker Wilco Nijland, internationaal scheidsrechter José Maria Padron, beachvolleybalcoach van Noorwegen Kåre Mol en de beachvolleyballers Alexander Brouwer, Margareta Kozuch en de Braziliaanse winnares Ágatha Bednarczuk.

King of the Court – Dream Big wordt op donderdag 14 januari om 20.00 uur uitgezonden, ook op Ziggo Sport kanaal 14.

Foto: Pim Waslander / Sportworx

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×