Landskampioen Draisma Dynamo heeft de thuiswedstrijd in de eerste ronde van de Champions League met 3-2 verloren van het Finse Ford Levoranta Sastamala. De ploeg van coach Redbad Strikwerda kwam 2-1 voor, maar kon de overwinning niet uit het vuur slepen. De return is volgende week woensdag in Finland.

Dynamo opende sterk in de eigen Draisma Dynamo Arena, in slechts 23 minuten was de winst in de eerste set binnen: 25-16. Nadat Sastamala de tweede set met 21-25 pakte, mede door sterk aanvallen van international Antti Mäkinen, kwam Dynamo weer terug door in 21 minuten de derde set naar zich toe te trekken met 25-19.

In de vierde set dwong Dynamo drie matchpoints af, maar kon die niet verzilveren. Aanvallend bleven de Apeldoorners achter op de Finnen (28-30). In de tiebreak werkte Dynamo in totaal vijf matchpoints weg, maar kon de geel-rode formatie zelf op 18-17 ook niet toeslaan. Op het zesde matchpoint was het raak voor de Finnen toen Martijn Brilhuis uitsloeg: 19-21.

Brilhuis was met 21 punten topscorer voor Dynamo, gevolgd door Jeroen Rauwerdink met 18 en Nico Manenschijn met 17. Voor Sastamala was Jiri Hänninen topscorer met 26 punten.

Volgende week zal Dynamo in Finland moeten winnen om uitzicht te houden op de volgende ronde. Als ze in drie of vier sets weten te winnen, gaan ze door naar de tweede ronde, bij een 3-2 winst volgt een golden set. Als Sastamala wint zijn zij door.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn