Alles wat je moet weten over de Supercup

Alles wat je moet weten over de Supercup

Dit weekend worden de eerste prijzen van het seizoen verdeeld. Net als elk jaar, vindt een week voor het begin van de Eredivisie de strijd om de Supercup plaats. Alles wat je moet weten over wedstrijden, lees je hieronder!

Wat is de Supercup?
De Supercup is het officiële begin van het nieuwe Eredivisieseizoen. De landskampioen en de bekerwinnaar nemen het tegen elkaar op en bepalen wie de eerste prijs van het jaar mee naar huis neemt. In 1992 vond de Supercup voor het eerst plaats, dit jaar is dus de 27e editie. Bij de heren ging Autodrop/VCG (Geldrop) er met de eerste Supercup vandoor, bij de dames was dit Veenman/Martinus (Amstelveen).

Wie doen er dit jaar mee?
Het eerste team bij de vrouwen is Sliedrecht Sport. De ploeg onder leiding van Vera Koenen sleepte vorig jaar the triple binnen: de Supercup, de beker en de landstitel kregen allemaal een plekje in de sporthal van de blauw-witte club. Sliedrecht Sport nam de Supercup al drie keer eerder mee naar huis. Belangrijk detail: twee hiervan waren de afgelopen twee jaar.

Normaal gesproken is de Supercup een strijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaars. Omdat Sliedrecht Sport allebei de prijzen won, nemen zij het zaterdag op tegen verliezend bekerfinalist Apollo 8. Deze ploeg uit Borne is vorig jaar gepromoveerd naar de Eredivisie en draaide een goed seizoen, met als hoogtepunt dus de bekerfinale. Voor Apollo 8 is het de eerste keer dat zij mee mogen doen aan de strijd om de Supercup.

Active Living Orion is één van de mannenteams die een gooi doet naar de eerste prijs van het jaar. De ploeg uit Doetinchem speelt zondag voor de zevende keer de strijd om de Supercup, twee keer eerder wist het team de prijs te winnen (2006 en 2011).

De landskampioen neemt het op tegen Draisma Dynamo, de bekerwinnaar van vorig seizoen. De laatste keer dat Dynamo speelde om de Supercup was in 2011. De strijd ging toen ook tussen de ploeg uit Apeldoorn en Orion. Dynamo won in totaal acht keer de Supercup.

Hoe ziet het programma eruit?
Op zaterdag nemen Sliedrecht Sport en Apollo 8 het tegen elkaar op in Sporthal de Basis in Sliedrecht. De heren zijn zondag aan de beurt, Active Living Orion verwelkomt Draisma Dynamo dan in Topsporthal Saza in Doetinchem.

5 oktober, 19.30 uurSliedrecht Sport - Apollo 8Sporthal de Basis, Sliedrecht
6 oktober, 14.00 uurActive Living Orion - Draisma DynamoTopsporthal Saza, Doetinchem

Waar kan ik tickets kopen?
De wedstrijd tussen Sliedrecht Sport en Apollo 8 is gratis te bezoeken. Tickets voor de strijd tussen Active Living Orion en Draisma Dynamo koop je via deze link.

Waar kan ik meer informatie vinden?
Meer weten over de wedstrijden? Klik hier voor meer informatie.

Foto: Sliedrecht Sport won de Supercup in 2018

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×