Friso Sneek doet dit seizoen, net als een paar jaar geleden, weer helemaal mee om de prijzen. Anniek Siebring heeft al ervaring in het winnen van prijzen met Friso Sneek. Zo werd ze in 2015 en 2016 landskampioen en won ze in 2014 en 2017 de beker met de club. Na een buitenlands avontuur is Anniek sinds vorig seizoen weer teruggekeerd op het oude nest. Zij beantwoordt vragen over hoe ze dit seizoen beleeft en welke rol zij speelt in het Friese team.

Jullie maken kans om landskampioen te worden. Hoe voelt dat?
“Wij voelen deels ook wel dat we mee kunnen doen om de prijzen maar er zijn nog drie andere teams die er ook wel echt kans op maken. Ik denk dat het erg spannend wordt, wat het leuk maakt maar ook een hele uitdaging om een prijs te pakken. Er kan nog veel gebeuren in een aantal maanden.”

Wat is er belangrijk in de weg richting een eventueel kampioenschap?
''In ieder geval moet natuurlijk iedereen fit blijven. We hebben niet een hele grote selectie dus die fitheid is wel van belang. Tuurlijk hebben we onze ups en downs, maar we hebben we een fijn team en een fijne staf. We hebben redelijk wat tegenvallers gehad en we hebben niet zo’n grote selectie. Heel veel van onze meiden werken ook nog naast het volleybal, dus het is belangrijk dat je daarin de goede balans vindt. De kop erbij houden is dus van belang.''

Waarin hebben jullie een voorsprong op jullie mede-titelkandidaten?
“Als team zijn we redelijk lang bij elkaar, dat is fijn. Dus de basis van vorig jaar is bijna hetzelfde gebleven. We zijn wel echt een heel hecht team. Ik denk dat als het team niet helemaal klikt met de coach, dat dit kan zorgen voor een bepaalde negatieve sfeer in het team. Dat hebben wij tot dusver gelukkig niet dus dat is fijn en zorgt voor een goede sfeer in het team.”

Wat is de grootste uitdaging om kampioen te worden?
“Je mentale gesteldheid moet er altijd weer naar staan. Je moet elkaar af en toe echt die reminder geven waar je het ook alweer voor doet. Zodra je echt een finale speelt gaat dat natuurlijk automatisch, maar het gaat ook om die andere wedstrijden die je moet winnen om daar überhaupt te komen. Wij missen nog weleens die overtuigingskracht. Dus we moeten wat vaker tegen elkaar zeggen dat we het gewoon kunnen en gaan doen.”

Anniek siebring aanval RHF

Wat is het verschil tussen dit team en het team waar je destijds kampioen mee werd?
“Destijds had ik niet zo’n prominente rol in het team als nu. Ik speelde niet zoveel. Nu ben ik ouder en wordt er meer van mij verwacht. Toen hadden we een ervaren team en die rollen zijn nu wel helemaal omgedraaid voor mij.”

Denk je dat jouw ervaring uit het buitenland bijdraagt aan het succes van dit seizoen?
“Ja dat denk ik wel. Persoonlijk haal je daar bepaalde dingen uit waarmee je ook teamgenoten weer kan helpen. Ik heb redelijk wat ervaring en daardoor dus ook bepaalde inzichten. Daardoor heb ik echt meer kennis van het volleybal gekregen. In het buitenland krijg je veel begeleiding in techniek, dat kan ik hier weer doorgeven aan de meiden. Ook op het mentale vlak heb ik hiervan veel geleerd.”

Hoe groot acht je de kans dat jullie de beker winnen?
“De beker kent natuurlijk altijd rare wendingen. Ik denk dat we ook in dit geval wel een goede kans hebben. De beker gaat natuurlijk maar over één wedstrijd (behalve de halve finale die uit een thuis- en uitwedstrijd bestaat - red.) dus het kan maar zo afgelopen zijn. Als je een goede dag hebt, dan kan het wel goed vallen dus het ligt allemaal open.”

Stel je voor Friso Sneek wint daadwerkelijk de landstitel en de beker. Wat gebeurt er dan?
“Afgelopen jaar is het wel gebleken dat het best wel lastig was om speelsters naar Sneek te halen. Het winnen van prijzen is natuurlijk goed voor de club qua bekendheid en sponsoren. De jeugd stimuleer je er ook mee. Ik hoop dat, als we prijzen winnen, we de jaren daarop weer verder kunnen uitbouwen en groeien als club.’’


Foto: fotohoogendoorn.nl 

Bekijk ook eens

Live

Wie blijft er in de race voor de Nationale Beker?

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×