De play-offs voor het landskampioenschap komen na de overwinningen op VC Sneek en Djopzz Regio Zwolle Volleybal voor Apollo 8 en Sliedrecht Sport al dichtbij. De twee teams hebben al een gat van zeven punten geslagen. Komende zaterdag staat het eerste treffen tussen de twee beste teams in de Eredivisie dit seizoen op het programma.

VC Sneek – Apollo 8 1-3 (16-25, 13-25, 25-22, 23-25)
Koploper Apollo 8 kende aanvankelijk een probleemloze avond, de eerste twee sets werden zonder enige moeite binnengehaald door de Bornse formatie. In de derde set begon de machine wat te haperen en kon Sneek aan de hand van Britt Schreurs wat terugdoen. Bij 10-10 namen de Friezinnen het initiatief over. Apollo kwam van 24-17 nog terug tot 24-22, maar daarna greep Sneek de winst.

In de vierde set werd een hevige strijd geleverd waar Apollo uiteindelijk als overwinnaar uit vandaan kwam. Ze wonnen de drie laatste punten en daarmee de wedstrijd. De formatie van Thijs en Bart Oosting kan zich nu gaan voorbereiden op het treffen met Sliedrecht Sport van komende zaterdag. Topscorer was Tess de Vries, zij maakte 20 punten.

Djopzz Regio Zwolle Volleybal – Sliedrecht Sport 1-3 (23-25, 16-25, 25-18, 17-25)
Regerend landskampioen Sliedrecht Sport moest er hard voor werken in de eerste set in Zwolle, Djopzz Regio Zwolle was van plan de huid duur te verkopen. Er werd zelfs een voorsprong van vier punten gepakt, maar zeer deskundig kwam Sliedrecht snel weer langszij. Aan de hand van Fleur Savelkoel pakte Sliedrecht de eerste set toch met 23-25.

De tweede set was het verschil groot, Savelkoel en Jolijn de Haan scoorden aan de lopende band. Het resulteerde in een 16-25 zege. De derde set liet Sliedrecht de teugels wat vieren en die ruimte greep Zwolle direct. Met 25-18 kwamen ze terug in de wedstrijd.

Dat werd Sliedrecht toch iet te gortig, direct werd in de vierde set een gat geslagen en halverwege bedroeg de voorsprong al zes punten. Sliedrecht denderde door en won uiteindelijk met 17-25. Jolijn de Haan en Fleur Savelkoel waren met ieder 15 punten gezamenlijk topscorer.

Stand kampioenspoule:

Team

Wedstrijden-Punten

1. Apollo 8

2-9

2. Sliedrecht Sport

2-8

3. VC Sneek

2-1

4. Djopzz Regio Zwolle Volleybal

2-0


Programma zaterdag 13 maart:

Tijd

Thuis

Uit

14.30 uur

Apollo 8

Sliedrecht Sport

16.00 uur

VC Sneek

Djopzz Regio Zwolle Volleybal


Programma degradatiepoule:

Dag/Tijd

Thuis

Uit

Zaterdag 13.30 uur

Laudame Financials VCN

Peelpush

Zondag 15.30 uur

FAST

Eurosped

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn