Drie jaar na hun eredivisiedebuut maakt Apollo 8 uit Borne vanavond de eerste opwachting in de Europese Challenge Cup. Ze beginnen in de 16e finales met een wedstrijd tegen het Spaanse CV Tenerife La Laguna. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te volgen via het YouTube-kanaal van RTV Oost.

De route naar de top van Nederland en de doorstroom naar Europa is snel gegaan bij Apollo 8. In Overijssel zijn ze in drie jaar tijd van debutant in de Eredivisie naar bekerwinnaar en verliezend finalist in de strijd om het landskampioenschap gegaan. De ploeg is ook dit jaar weer kanshebber voor de Nederlandse titel. Voor het eerst maakt de formatie onder leiding van broers Thijs en Bart Oosting de stap naar Europa.

Met hulp van Sliedrecht Sport heeft Apollo zich nu voorbereid op de thuiswedstrijd, die helaas zonder publiek moet worden gespeeld. Van hun concurrent uit de Eredivisie ontvingen ze een compleet draaiboek voor de organisatie.

Loting bracht ze in de 16e finales waar Tenerife de tegenstander is. In de competitie werd tot nu toe een keer verloren, op 7 november was de mix van talent en internationals Team22 met 3-1 te sterk. La Laguna speelde in de Spaanse competitie tot nu toe net als Apollo zeven wedstrijden en kwam daarin tot vier overwinningen. Ze staan daarmee op de vierde plaats. Vanavond is de eerste van twee wedstrijden, op 24 november is de return op het eiland Tenerife.

Livestream
De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is via het YouTube-kanaal van RTV Oost te zien.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×