De vrouwen van Apollo 8 hebben hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-0 gewonnen van Djopzz Regio Zwolle Volleybal en nemen de koppositie in de Eredivisie over. Daarachter sluit nu Sliedrecht Sport aan, zij wonnen in drie sets van VC Sneek. In Ootmarsum won Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 nog wel de eerste set, maar moest de winst in vier sets aan FAST Volleybal laten. De wedstrijd tussen Laudame Financials VCN en Eurosped ging niet door, de Twentse club zegde de wedstrijd af nadat het KNMI ‘code geel’ had afgekondigd.

Apollo 8 - Djopzz Regio Zwolle Volleybal
Het was voor Apollo 8 bijna een replay van de wedstrijd die zij vorige week zondag tegen Team Eurosped speelden. De vrouwen uit Borne behaalden eenvoudig de winst in de eerste twee sets (25-19 en 25-15), maar zakten in de derde set toch behoorlijk weg. Het verschil met vorige week was dat zij zich in dat derde bedrijf nog konden oprichten. De achterstand was op het hoogtepunt zelfs acht punten, maar vanaf 6-14 kwam de ploeg van coaches Thijs en Bart Oosting gestaag terug.

In slechts twee servicebeurten was het gat tot 1 punt gedicht en bij 17-17 stond Apollo er zelfs weer naast. Het momentum was volledig gekeerd en met 25-21 haalde Apollo 8 de tweede zege van dit seizoen binnen, hun eerste 3-0. Met zeven punten uit drie wedstrijden gaan zij nu aan kop.

Sliedrecht Sport - VC Sneek
Daaronder heeft Sliedrecht Sport, dat in de eerste competitieronde nog met 3-1 verloor van Apollo 8, de tweede plaats ingenomen. Het was een duel tussen de nummers 3 en 4 van de ranglijst voor vandaag, Sliedrecht Sport en VC Sneek. De Friezinnen waren nog ongeslagen, in oktober wonnen zij met 3-0 van FAST. Het was hun tweede wedstrijd, de eerste van dit nieuwe jaar.

In de openingsset was het team van coach Vera Koenen ongenaakbaar. Met veel scores van Christie Wolt, Carlijn Ghijssen-Jans en Jolijn de Haan had Sliedrecht al snel een flinke voorsprong (12-7). VC Sneek kon er onvoldoende tegenover zetten en moest uiteindelijk met 25-14 de winst aan de thuisploeg laten. In de tweede set leek het er lang op dat Sliedrecht richting eenvoudige winst zou gaan, maar na een 19-13 voorsprong was het Sneek dat de eerste setpoints liet noteren (23-24 en 24-25). Toch drukte de beker- en Supercupwinnaar door, met 27-25 wonnen zij de tweede set.

Daarmee was het verzet wel gebroken bij Sneek, Sliedrecht stormde naar een 12-0 voorsprong. De set werd geroutineerd uitgespeeld en met 25-11 gewonnen. Jolijn de Haan was uiteindelijk gedeeld topscorer met Anlène van der Meer van Sneek, beide maakten 12 punten. Sliedrecht heeft nu zes punten uit drie wedstrijden en passeert daarmee Zwolle, die op vijf uit drie blijven steken.

Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 - FAST
Set-Up’65 speelde na uitwedstrijden bij het Talentteam en Zwolle voor het eerst thuis en leken daarvan te profiteren tegen FAST, dat dit kalenderjaar voor het eerst in actie kwam. Set-Up won de eerste set met 26-24, maar moest daarna met grote cijfers (11-25) de winst in de tweede set aan Flamingo’s Activa Stichting Topvolleybal laten. Vooral Lara Hendricks en Maus Smeets hadden een groot aandeel in die setwintst.

In de derde doorgang leek Set-Up een grote achterstand goed te kunnen maken, van 6-12 werd het uiteindelijk zelfs 22-22. De gasten drukten toch door en wonnen met 23-25. De vierde set was bijna een kopie van de tweede, met 13-25 greep FAST de volle punten. Lara Hendricks was topscorer met 19 punten voor de ploeg uit St. Anthonis. Met drie punten uit twee wedstrijden staat FAST nu op de zesde plaats, Set-Up vinden we terug op de achtste plek.

Kijk hier voor de volledige stand. Volgende week zaterdag staan er vier wedstrijden op het programma.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×