De vrouwen van Apollo 8 hebben zich op het Spaanse eiland Tenerife niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van de CEV Challenge Cup. De tweede wedstrijd tegen CV Tenerife La Laguna werd met 3-1 verloren nadat vorige week thuis met 3-2 werd verloren. Deze dubbele ontmoeting was het debuut van de Overijsselse ploeg in het Europees volleybal.

Winst was geboden voor Apollo 8, maar afgezien van een 0-3 voorsprong zat winst er in de eerste set niet in. Tenerife maakte er 5-3 van en maakte er uiteindelijk 25-19 van. In de tweede set waren de rollen vrijwel omgedraaid. Apollo maakte er na drie series 13-20 van en ging onbedreigd naar een 15-25 zege.

In de derde set kwam de formatie van de coachende broers Thijs en Bart Oosting een serie van vijf punten (van 7-6 naar 12-6) niet te boven, met nogmaals 25-19 nam de thuisploeg een 2-1 voorsprong. Daarmee was de wedstijd helaas gespeeld voor de vrouwen uit Borne. Tenerife liep uit van 8-7 naar 15-7 en ondanks dat Apollo er nog 15-12 van maakte, was de strijd gestreden.

In het restant van de set lukte het onvoldoende om nog druk op de Spaanse equipe te zetten. Met een aanval van achter de driemeterlijn maakte topscorer Lisa Jeanpierre (17 punten) er 25-17 van. Namens Apolo was Rianne Vos topscorer met 13 punten.

Het debuut van Apollo in Europa is al met al niet onverdienstelijk verlopen. Thuis werd bijna de winst gepakt en in de uitwedstrijd lieten de Nederlandse vrouwen zich duidelijk gelden. Apollo focust zich nu weer op de Eredivisie en het bekertoernooi, in de laatste competitie zijn ze titelverdedigers. Aanstaande zaterdag staat in de Eredivisie de uitwedstrijd tegen Voltena op het programma.

Record De Kruijf aangescherpt
In de Champions League heeft het team van Robin de Kruijf de 75e overwinning op rij geboekt. Er werd eenvoudig met 3-0 gewonnen van ZOK UB uit Servië. De Kruijf kwam niet in actie.

CEV Cup
Op het tweede niveau van Europa zijn Nova Marring, Laura Overwater en Nynke Hofstede met Avo Asterix Beveren uitgeschakeld. De uitwedstrijd bij PAOK Thessaloniki werd met 3-2 verloren.

Challenge Cup
International Maret Grothues heeft zich met Panatinaikos bij de laatste zestien teams gevoegd in de Challenge Cup. De 3-2 uitnederlaag werd thuis ruimschoots gecompenseerd (3-0). Grothues maakte 7 punten.

Spelverdeelster Sarah van Aalen is met het Duitse Potsdam ook doorgedrongen tot de achtste finales. Ook de tweede wedstrijd tegen het Portugese Kairos Ponta Delgada werd met 3-0 gewonnen.

De wedstrijd tussen Genk en Oostende (met vele Nederlandse speelsters) kon niet doorgaan, Genk moest in quarantaine nadat drie speelsters van hun tegenstander van afgelopen zondag positief hadden getest op corona. De wedstrijd is verzet naar woensdag 1 december.