De volleybalsters van Booleans/VV Utrecht hebben zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de bekerfinale. Na een zwaarbevochten wedstrijd won de equipe van Ali Moghadassian, net als in de eerste halve finale, met 2-3 van Friso Sneek. Op maandag 10 april speelt VV Utrecht de finale tegen Sliedrecht Sport.

Booleans VV Utrecht had een vliegende start in de tweede halve finale tegen Friso Sneek. Dankzij een sterke servicereeks van Ana Rekar en een paar onnodige fouten van Sneek liep Utrecht uit naar 2-6. Harry van der Brink nam een time-out, maar met een killblock schreef Denise de Kant nog een punt bij voor Utrecht. Sneek liet het vooral passend afweten en op de service van Marly Bak liep de uitploeg even later uit naar 5-13. Rixt van der Wal scoorde een aantal mooie punten voor Sneek, maar de ploeg bleef tegen een flinke achterstand aankijken. Bij 16-23 leek de set zo goed als verloren, maar dankzij een goede servicereeks van Britt Schreurs en sterk aanvals- en blokkeringswerk van Anlène van der Meer en Anniek Siebring werd de stand 23-23. Via een fout van Sneek kwam Utrecht eindelijk op setpunt, maar kon deze kans - en de vier die daarop volgden - niet benutten. Diep in de set kreeg Sneek hun eerste setpunt, die ze via een killblock direct verzilverden: 30-28.

Sneek nam het momentum mee naar de tweede set, waarin ze via een ace van Van der Meer op een 10-6 voorsprong kwamen. Een time-out van Ali Moghadassian volgde, maar met veel servicedruk en aanvalskracht liep Sneek via 13-8 verder uit naar 20-12. Een tweede time-out en meerdere wisselspelers binnen de lijnen hadden niet het gewenste effect voor Utrecht. De sterk spelende Van der Wal scoorde het 23ste punt voor Sneek (23-14) en bracht haar team twee punten later op setpunt. Een uitgeslagen bal van Lynn Zweekhorst besliste de set: 25-15.

VV Utrecht moest de derde set winnen om zicht te houden op een plek in de finale. Aangemoedigd door het meegereisde publiek sloeg de ploeg een gat van vijf punten. Ilse Janssen, die aan het einde van de tweede set binnen de lijnen kwam, leverde hieraan een belangrijke bijdrage. Op 6-11 nam Van der Brink zijn eerste time-out, gevolgd door een tweede op 7-15. Net als in de eerste set werd het 16-23 voor Utrecht en ook nu gingen de twee punten die daarop volgden naar de thuisploeg. Om een zelfde scenario als in de eerste set te vermijden, nam Moghadassian direct een time-out, waarna Janssen haar ploeg op setpunt bracht. Via een omloopbal maakte Marit Pasterkamp het af: 19.25,

Bij een stand van 9-7 in de vierde set haalde Moghadassian zijn team naar de kant. Om het felbegeerde ticket naar de finale te halen, moest Utrecht ook deze set zien te winnen. In het midden van de set wist de ploeg hun achterstand om te buigen naar een voorsprong. Sneek was kwetsbaar in de pass, waardoor Utrecht uit kon lopen naar 18-22. Via een aanval van Marly Bak werd het 20-23, maar na goede aanvallen van Van der Wal en Van der Meer bracht Sneek het verschil terug tot één punt. Met een blok gaf De Kant haar team twee setpunten, maar deze werden beiden niet benut. Een aanvalsfout van Sneek gaf Utrecht hun derde setpunt, die via Janssen werd verzilverd: 24-26.

Iris Reinders scoorde de eerste twee punten van de vijfde set, waarna Carla Mulli een ace serveerde voor de 0-3 voorsprong. Sneek bleef de hele set tegen een achterstand aankijken en kreeg in de slotfase drie wedstrijdpunten tegen. De ploeg hield het hoofd echter koel en wist de stand op 14-14 weer gelijk te trekken. Een netfout van Sneek gaf Utrecht opnieuw een matchpunt, maar via een aanval van Siebring werd de stand opnieuw gelijkgetrokken. Bij het vijfde matchpunt was het eindelijk raak voor Utrecht. Na een uitgeslagen bal van Siebring was het finaleticket binnen: 15.17.

Het is het tweede jaar op rij dat VV Utrecht zich weet te plaatsen voor de bekerfinale. Net als vorig jaar neemt de ploeg het op Tweede Paasdag op tegen Sliedrecht Sport.