Booleans/VV Utrecht heeft woensdagavond hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie gewonnen. De Utrechtse formatie eindigt daarmee op de eerste plaats en neemt vijf punten mee naar de A-poule. Ook de nummers twee en drie van de ranglijst, Apollo 8 en Friso Sneek, zegevierden vanavond.

Koploper Booleans/VV Utrecht speelde vanavond hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Voltena. De ploeg van trainer Ali Moghadassian won de eerste twee sets met het minimale verschil (23-25) en stelde vervolgens de overwinning veilig door de derde set met ruimere cijfers te winnen: 17-25. VV Utrecht staat met 42 punten bovenaan de ranglijst en kan niet meer ingehaald worden door de andere damesteams. Dit betekent dat de ploeg vijf punten meeneemt naar de A-poule, die later deze maand van start gaat.

Apollo 8 boekte vanavond een 0-3 zege op ARBO Rotterdam/FAST. De eerste set werd met ruime cijfers (10-25) gewonnen, maar de thuisploeg bood goed weerstand in de tweede set. FAST kreeg zelfs een setpunt, maar wist deze niet te benutten. Ook Apollo gebruikte hun eerste mogelijkheid niet, maar bij het tweede setpunt was het raak: 25-27. De Bornse ploeg nam in set drie al snel de leiding en gaf die niet meer uit handen. Een servicefout van FAST besliste uiteindelijk de wedstrijd: 19-25. Apollo is dankzij deze overwinning al zeker van de tweede plek. Dit weekend speelt de ploeg hun laatste duel in de reguliere competitie.

Ook de nummer drie op de ranglijst wist vanavond de volle punten bij te schrijven. In Drenthe won Friso Sneek met 1-3 van Visser Assen/Sudosa-Desto: 19-25, 27-25, 21-25 en 20-25. Morgen staat nog één wedstrijd op het programma in deze doordeweekse speelronde. Om 20.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in Omnisport Apeldoorn waar Draisma Dynamo het opneemt tegen Peelpush.

Uitslagen

230208 uitslagen dames
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn