Booleans/VV Utrecht heeft donderdagavond de koppositie bemachtigd in de Eredivisie. Het team uit Utrecht won thuis in drie sets van Voltena. Peelpush is een plek op de ranglijst gestegen na een 3-0 overwinning op Draisma Dynamo.

In de Galgenwaard opende Voltena het duel met een score via Raïsa Schoon. Het was de enige voorsprong die de ploeg uit Nieuwendijk zou krijgen in het duel tegen Booleans/VV Utrecht. De thuisploeg had constant de controle en sleepte er een 3-0 overwinning uit (25-20, 25-21 en 25-17). VV Utrecht heeft door de zege 24 punten uit negen wedstrijden en gaat daarmee aan de leiding in de Eredivisie. Sliedrecht Sport staat op de tweede plek met 22 punten.

Het tweede duel van de avond ging tussen Peelpush en Draisma Dynamo. De Apeldoornse ploeg was favoriet, maar moest vanavond buigen voor de thuisploeg. Peelpush heeft een aantal blessures binnen het team, maar kon rekenen op oud-speelsters Ilvy Sanders en Manouk Hermans, die respectievelijk 10 en 7 punten scoorden. Met 19 punten (17 aanvalspunten, 1 ace en 1 blok) leverde ook Wies Smits een belangrijke bijdrage aan de overwinning.

Uitslagen

Booleans/VV Utrecht - Voltena 3-0 (25-20, 25-21, 25-17)
Peelpush - Draisma Dynamo 3-0 (25-22, 25-20, 25-18)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×