Dit weekend staat er weer een volle Eredivisieronde op het programma. Op zaterdag en zondag worden er in totaal 11 wedstrijden gespeeld, 5 in de Eredivisie Dames en 6 in de Eredivisie Heren. Bij de dames kan Draisma Dynamo (nr. 4) Sliedrecht Sport (nr. 1) weleens een interessant duel worden. Bij de heren is Simplex SSS (nr. 2) – Active Living Orion (nr. 5) het meest aansprekende duel. Bekijk hieronder het volledige programma!

Heren

Op woensdagavond greep Draisma Dynamo de koppositie in de Eredivisie door te winnen van Prima Donna Kaas Huizen. De Apeldoorners verdedigen hun eerste plaats zaterdag in en tegen Sliedrecht.

Het is aan Simplex SSS om in het spoor te blijven van Dynamo en in Barneveld te winnen van Active Living Orion, de runner-up van afgelopen seizoen. Het team van coach Paul van der Ven draait dit seizoen geweldig, en verloor tot op heden slechts één duel. Na de overwinning op Draisma Dynamo van vorige week, hopen de groenen zaterdag opnieuw een team uit de traditionele top drie te verslaan.

Samen Lycurgus reist naar Houten om het op te nemen tegen Taurus, toch een angstgegner voor de Groningers. Lycurgus wil maar al te graag winnen in Houten, om de aansluiting met de top te behouden en om zich met een goed gevoel voor te bereiden op het Europese thuisduel tegen SVG Lüneburg op donderdag 1 december.

Naast bovengenoemde drie duels neemt Talentteam Papendal het thuis op tegen Prima Donna Kaas Huizen, ontvangt hekkensluiter RECO ZVH in Zevenhuizen NUMIDIA VC LIMAX en speelt VCN thuis tegen VoCASA.

Programma

Programma 26 november Eredivisie Heren

Dames

Bij de dames reist koploper Sliedrecht Sport naar Apeldoorn voor de lastige uitwedstrijd tegen Draisma Dynamo, de nummer vier van de ranglijst. De regerend landskampioen zal echter vol vertrouwen aantreden tegen Dynamo, na de soepele Europacupzege van afgelopen woensdag tegen het Montenegrijnse Bar.

Booleans/ VV Utrecht, de nummer twee van de ranglijst, neemt het thuis op tegen Peelpush, de nummer acht. Het verrassend goed presterende team van coach Ali Moghadassian maakt een goede kans om opnieuw drie punten toe te voegen aan haar totaal.

In Vroomshoop wordt zondag de derby gespeeld tussen Eurosped en Apollo 8, waarbij het bezoekende team uit Borne de favoriet is.

Voltena ontvangt Djopzz VC Zwolle Topvolleybal en ARBO Rotterdam/FAST speelt thuis in Gennep tegen Friso Sneek.

Programma

Programma 26 november Eredivisie Dames

Livestreams

Volg de wedstrijden live op de kanalen van volleybal.nl, via het programma van de mannen en vrouwen kom je bij de livestreams uit.

Foto: CEV / Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×