Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de halve finale op het Elite 16-toernooi in Ostrava verloren. Anders Mol en Christian Sørum waren in twee sets te sterk (21-18, 21-17). Zondagmiddag speelt het Nederlandse duo in de kleine finale om het brons.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen plaatsten zich eerder vandaag voor de halve finale van het Elite 16-toernooi in Ostrava. Daar troffen ze voor de tweede keer dit toernooi de olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum. In de eerste set nam Brouwer/Meeuwsen een vroege 5-2 voorsprong, maar een ace van Mol gevolgd door een blokkeringspunt van de Noor trok de stand weer gelijk naar 7-7. Vanaf het midden van de set lag het voordeel bij de olympisch kampioen. Het Nederlandse duo hield de afstand klein, maar de marge van twee punten was genoeg voor de Noren. Een aanval van Meeuwsen die net buiten de lijnen viel gaf Mol/Sørum drie setpunten, waarvan ze de tweede verzilverde: 21-18.

In de tweede set wist het Noorse duo al snel een gat te slaan. Ze bouwden hun 9-5 voorsprong uit naar 14-9, maar van de zes daaropvolgende punten waren er vijf voor Brouwer/Meeuwsen. De Noren hielden hun hoofd koel en scoorden bij een stand van 17-16 drie punten op rij. Een blok van Mol gaf het duo drie wedstrijdpunten voor een plek in de finale. Het eerste wedstrijdpunt werd door de Noren in het net geserveerd, maar dankzij eenzelfde fout aan Nederlandse kant plaatste het duo zich met 21-17 voor de finale.

Morgen spelen Brouwer en Meeuwsen voor de bronzen medaille. Om 13.00 uur nemen ze het op tegen de verliezer van het duel tussen de Tsjechische Perusic/Schweiner en de Spaanse Herrera/ Collado.

Mol, A./Sørum, C. - Brouwer/Meeuwsen 2-0 (21-18, 21-17)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×