Celeste en Fabian Plak openen Schoolplein14 in Tuitjenhorn

Celeste en Fabian Plak openen Schoolplein14 in Tuitjenhorn

Het is gelukt! De crowdfundingsactie die de moeder van internationals Celeste en Fabian Plak namens haar kroost begin dit jaar startte voor een sportief schoolplein in Tuitjenhorn, is geslaagd. Dinsdag 10 september openden de trotse internationals het gloednieuwe Schoolplein14 op hun oude basisschool, St. Barbara. “Echt heel mooi dat we dit voor elkaar hebben gekregen! Het voelt goed dat we op deze manier wat kunnen teruggeven aan de school waar we zoveel leuke jaren hebben gehad.”

20190910 Opening Sp14 Celeste Fabian Kids Volleybal

Crowdfunden
Samen met de Nevobo en de Johan Cruyff Foundation initieerden zus en broer Plak de crowdfunding actie voor het sportieve schoolplein. Bij elke aankoop van Oranje event tickets dit jaar, konden Oranjefans een bedrag doneren. Hiermee is een totaalbedrag opgehaald van € 4.000,-. Ondertussen zaten de school zelf en lokale volleybalvereniging De Boemel ook niet stil. Laatstgenoemde had een mooie opbrengst van € 800,- door koekjes te verkopen in de thuishal, maar de sponsorloop van de leerlingen zelf zorgde voor de grootste duit in het crowdfundingszakje. “Die was fantastisch! Wat een energie, wat een doorzettingsvermogen en wat een conditie ook”, blikte Mariosé Huits namens de schooldirectie bewonderend terug. De opbrengst was dan ook indrukwekkend; € 9.000,- harkten de kinderen binnen voor hun plein vol sport en spellen. Ruim € 13.000,- is hiermee opgehaald!

Nog meer sport en spel
Met alle acties haalde de St. Barbaraschool het benodigde bedrag voor de aanleg van een Schoolplein14 dan ook ruimschoots op. En die opbrengst kan nog groter worden, want de actie loopt nog door tot en met het EK Mannen, dat vandaag voor Fabian en zijn team in Rotterdam Ahoy’ begint. “Wat we overhouden, gaan we ook investeren in sport- en spelactiviteiten. Het belangrijkste is dat de kinderen lekker veel bewegen en daar ook het belang van leren inzien voor hun motoriek, fysieke én mentale gezondheid,” aldus Huits. 

Het plein werd vanmorgen feestelijk in gebruik genomen: “Met alle kinderen hebben we lekker gevolleybald buiten, maar ook andere sporten kwamen aan bod. Super-enthousiast waren ze, het was een vrolijke afsluiting van een gave actie”, blikte Fabian na afloop terug. Hij kijkt uit naar het EK in eigen land. “Spelen voor ons eigen publiek is altijd een feest. Ik hoorde dat de wedstrijd tegen Polen al is uitverkocht en ook de andere wedstrijden gaan hard. Die support gaat ons zeker helpen!” Wie nog wil komen kijken naar de Lange Mannen in Rotterdam Ahoy, de Amsterdamse Sporthallen-Zuid of Apeldoorn (1/8 en 1/4 finales), kan hier tickets bestellen.

Dankjewel supporters! 
Tot slot willen de internationals langs deze weg dan ook alle fans die een donatie hebben gedaan bij het kopen van een kaartje voor hun wedstrijden, ontzettend bedanken. ”Top dat jullie niet alleen ons supporten, maar ook onze oude basisschool: samen hebben we heel veel kinderen blij gemaakt!”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×