Het begin van de verkoop van tickets voor de nationale bekerfinales gisteren was ook het startschot van een bijzondere crowdfundingactie. Olympisch volleybalkampioen van 1996, Bas van de Goor, gaat zich samen met zijn gelijknamige foundation, de Nederlandse Volleybalbond en de Johan Cruyff Foundation inzetten om geld in te zamelen voor een Schoolplein14 op zijn oude basisschool, De Korenaer in Oss. Van de Goor legt in dit filmpje zelf uit wat de actie inhoudt.

Het initiatief kwam tot stand doordat de Bas van de Goor Foundation en de Cruyff Foundation maatschappelijk partner zijn van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo). Alle drie de organisaties zetten zich in om kinderen en volwassenen te laten bewegen. De Cruyff Foundation doet dat onder andere door het aanbrengen van speelvakken en belijningen op schoolpleinen en het verstrekken van sport- en spelmateriaal. 

Crowdfunding
Voor een Schoolplein14 zetten de leerlingen van de Korenaer zich zelf ook in om fondsen te werven. Om de benodigde € 8000 bij elkaar te krijgen is er een gezamenlijk actieplatform geopend op de site van de Cruyff Foundation. De Nevobo gebruikt de kaartverkoop van alle internationale evenementen die dit jaar op de volleybalkalender staan ook om geld in te zamelen. Iedereen die via Volleybal.nl/tickets kaartjes koopt, kan doneren voor het plein. Met alle evenementen die dit jaar op de kalender staan, waaronder Volley2018, verwacht de Nevobo een mooi bedrag voor de Korenaer op te kunnen halen. De kaartverkoop voor Volley2018 start op donderdag 8 februari. 

Actieplatform Plein14: http://tiny.cc/bas

Volley2018: https://www.volleybal.nl/nieuws/volley2018-drie-volleybaldisciplines-in-een-internationaal-evenement

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×