Jasper Diefenbach opent Schoolplein14 op zijn oude basisschool

Jasper Diefenbach opent Schoolplein14 op zijn oude basisschool

Oranje aanvoerder Jasper Diefenbach heeft woensdagochtend Schoolplein14 geopend op zijn oude basisschool De Driehoek in Dordrecht. Samen met de NeVoBo en de Johan Cruijff Foundation was hij de initiatiefnemer van de crowdfunding actie voor het actieve schoolplein. “Ik ben er trots op dat we dit gerealiseerd hebben en ik mijn oude basisschool help om kinderen meer in beweging te krijgen.”

Via een unieke crowdfunding actie haalde Basisschool De Driehoek 8000 euro op voor de aanleg van een Schoolplein14. De Nevobo hielp OBS de Driehoek op een mooie manier: fans die tickets bestelden voor volleybalinterlands konden gemakkelijk een klein bedrag extra betalen dat ten goede kwam aan dit doel. Het geld werd opgebracht dankzij Oranjefans, een actie van de basisschoolkinderen en een bijdrage van de Johan Cruijff Foundation. 

Woensdagochtend om 11.30 uur was het eindelijk zo ver op jenaplanschool De Driehoek, Schoolplein14 werd feestelijk in gebruik genomen. Diefenbach was uiteraard aanwezig en genoot enorm. “Het was een mooie opening van het plein, heel de school was naar buiten en we hebben lekker gevolleybald en ook nog wat andere sporten kwamen aan bod. Het vormde een mooie afsluiting van een gaaf project.”

Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd. “Het is heel belangrijk om kinderen meer in beweging te krijgen en ik ben blij dat ik mijn school help. Daarom is dit zo’n mooi initiatief. Een prachtige samenwerking van de Nevobo, de Johan Cruijff Foundation en de school. Het belangrijkste is dat er meer aandacht is voor bewegen, kinderen moeten veel bewegen zodat ze ook motorisch veel leren en om overgewicht tegen te gaan.”

Als aanvoerder van Oranje is hij dankbaar dat veel volleybalsupporters een steentje bijdroegen. “Geweldig dat er via de kaartverkoop veel binnen is gekomen. Vandaag heb ik de kinderen bezig gezien, ze zijn er extreem blij mee en het Schoolplein14 is heel mooi geworden. De kinderen van de school mochten zelf de invulling bepalen, welke sporten naast volleybal er nog meer gespeeld worden op dit unieke plein. Er is nu veel mogelijk op dit schoolplein en daar gaan ze jarenlang heel veel plezier aan beleven!”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×