Sliedrecht Sport heeft de thuiswedstrijd in de kwartfinale van de Challenge Cup verloren. De Italiaanse topploeg Reale Mutua Fenera Chieri ‘76 was vanavond in drie sets te sterk: 18-25, 16-25 en 18-25. Volgende week woensdag is de return in Italië.

De volleybalsters van Sliedrecht Sport wisten van tevoren dat ze voor een zware opgave stonden: Chieri ‘76 is de huidige nummer vijf in de Italiaanse Serie A1 en wordt getipt als winnaar van de Challenge Cup. De Italianen maakten hun favorietenrol waar. In een volgepakte Sporthal de Basis was de ploeg op alle fronten sterker.

In de openingsset kon Sliedrecht tot 11-12 bijblijven, maar met een snelle eindsprint pakte Chieri ‘76 de setwinst: 18-25. Aangemoedigd door het thuispubliek wist Sliedrecht in de tweede set een klein gat van twee punten te slaan, maar na sterke servicereeksen van Camille Weitzel en Francesca Bosio kwamen de Nederlanders er niet meer aan te pas. De tweede set werd met 16-25 gewonnen, waarna de Italianen het probleemloos afmaakten in set drie: 18-25.

Volgende week woensdag staat de return in Turijn op het programma. Chieri ‘76 heeft dan nog twee sets nodig om een plek in de volgende ronde veilig te stellen.

Uitslag

Sliedrecht Sport - Reale Mutua Fenera Chieri ‘76 0-3 (18-25, 16-25, 18-25)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn