De Kampioenspoule in de eredivisie is in volle gang en daarom is het de hoogste tijd om de hoofdrolspeelsters uit te lichten. Ze vertellen over hun persoonlijke ambities voor dit seizoen, de prestaties tot nu toe, hun rol in de kleedkamer en nog veel meer. Deze week is het woord aan Christie Wolt, passer/loper van Sliedrecht Sport.

Hoe gaat het dit seizoen?

"Heel goed! We staan momenteel eerste in de competitie en hebben op 17 februari de Nationale Bekerfinale gewonnen. Ook hebben we een paar mooie internationale wedstrijden gespeeld en wisten we een ronde verder te komen in de Champions League."

Wat zijn jouw ambities dit seizoen?

"Vorig jaar wonnen we de drie prijzen van het seizoen. Dat hopen we dit jaar natuurlijk te evenaren. De Supercup en de Beker zijn binnen, dus we gaan gewoon weer voor die triple. Mijn persoonlijke ambities zijn dit seizoen om nog wat stabieler te worden en veel aan spelen toe te komen. Als ik verder vooruit droom, zou ik in de toekomst graag eens bij een buitenlandse club spelen."

Wat zijn je hoogtepunten bij je huidige club?

"Vorig jaar was een topjaar, waarin eigenlijk alles goed leek te gaan. Daardoor mochten we dit jaar een aantal mooie Europese wedstrijden spelen in de Champions League. Tegen Graz wonnen we de eerste Champions League-wedstrijden, waardoor we in de tweede ronde tegen Stuttgart moesten. Deze wedstrijd verloren we helaas kansloos, maar in de wedstrijden tegen het Roemeense Bacău wisten we vooral tijdens de uitwedstrijd nog heel dichtbij te komen. De thuiswedstrijd konden we helaas niet voor een stunt zorgen en zo werden we uitgeschakeld. Al die wedstrijden waren voor mij hoogtepunten, want je speelt op een heel ander niveau dan in Nederland en moet op de toppen van je kunnen spelen om mee te komen. Lekker hard werken dus."

Wat zijn je sterke en zwakke punten?

"Ik ben wat kleiner dan andere speelsters, maar wel snel en explosief. De aanval is daardoor een sterk punt van me. Ik ben minder goed in de knop omzetten na een domme fout. Tijdens het spel kan ik daar nog wel eens van balen, terwijl je eigenlijk meteen volledig op het volgende punt geconcentreerd moet zijn."

Welke rol heb je buiten de wedstrijden in het team?

"Ik heb niet zozeer een rol, maar probeer met wat geintjes af en toe wel te zorgen voor een goede sfeer. Dit is mijn tweede seizoen bij Sliedrecht en met drie teamgenootjes woon ik samen vlak bij de sporthal. De rest van het team zie ik ook bijna dagelijks tijdens de trainingen, dus daarbuiten lopen we de deur niet bij elkaar plat."

Wie is jouw favoriete tegenstander?

"Eurosped, omdat ze redelijk gelijkwaardig zijn aan ons qua niveau. Wij hebben drie keer van hen gewonnen, zij een keer van ons. En in de halve finale van de beker stonden we ook tegenover elkaar. Die wedstrijd hebben we gelukkig gewonnen, waardoor we tegen Apollo 8 mochten strijden om de beker. Het zijn altijd leuke wedstrijden als je echt aan elkaar gewaagd bent."

Welke wedstrijd zou je nog wel eens over willen spelen?

"Dat is er één van een paar jaar geleden. Met Jeugd Oranje verloren we toen de EK-wedstrijd tegen Tsjechië, terwijl we eerder alle oefenwedstrijden van ze hadden gewonnen. Dat was wel zuur, dus die wedstrijd zou ik nog wel eens recht willen zetten."

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn