Dames Sliedrecht Sport nemen deel aan Europese Challenge Cup

Dames Sliedrecht Sport nemen deel aan Europese Challenge Cup

Dames 1 van Sliedrecht Sport heeft zich ingeschreven voor Europees volleybal in het seizoen 2020-2021. In het veertiende seizoen dat de blauw-witte ploeg de Europese arena binnenstapt, wordt deelgenomen aan de Challenge Cup. De eerste ronde (1/16e finales) wordt gespeeld op 11 en 25 november (uit- en thuiswedstrijd).

“Ondanks de bijzondere omstandigheden als gevolg van de coronapandemie, hebben we dankzij de brede steun van onze trouwe sponsoren de begroting voor Europees volleybal zo goed als rond”, licht Sliedrecht Sport-voorzitter Cees Boer toe. “We gaan dan ook graag het avontuur in de Challenge Cup aan en vinden dat we dat ook wel aan onze stand verplicht zijn. Vanzelfsprekend houden wij en de Europese bond CEV rekening met de maatregelen als gevolg van Covid-19 bij het spelen van de wedstrijden en spannen we ons maximaal in om binnen de mogelijkheden de competitie op een verantwoorde manier te spelen.”

Nederland heeft recht op twee toegangsbewijzen voor de Europese toernooien. Er is geen ander Nederlands team dat zich heeft ingeschreven behalve Sliedrecht Sport. Tijdens de loting op 21 augustus in Luxemburg wordt bekend wie de tegenstander wordt in november.

58 wedstrijden

De eerste Europese wedstrijd speelde Sliedrecht op 6 oktober 2001 tegen het Sloveense Hit Nova Gorica. Inmiddels speelden de Ablasserwaardsen 58 Europese wedstrijden, waarvan er 24 werden gewonnen. Er werd tegen 29 verschillende ploegen uit 22 landen gestreden. Het meest werd aangetreden tegen een Oostenrijks team: drie keer.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×