In de vier wedstrijden van zaterdagmiddag gaat het erom spannen. De huidige nummer 3 komt niet in actie, Djopzz Regio Zwolle Volleybal moet toezien of de concurrentie voor plaatsing voor de kampioenspoule nadert, wegvalt of uitloopt. Voor Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 is het al de laatste wedstrijden van de reguliere competitie, zij gaan in Sneek op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen.

14.30 uur: Talentteam Papendal – Apollo 8
Voor koploper Apollo 8 staat de eerste plaats in de reguliere competitie op het spel. Als zij hun laatste twee wedstrijden winnen in drie of vier sets, zullen ze bovenaan eindigen en met drie punten op zak de kampioenspoule aanvangen. Om dat te bereiken, zal de ploeg van de gebroeders Bart en Thijs Oosting op bezoek bij het Talentteam moeten winnen. Iets wat tot nu toe alleen Sliedrecht Sport is gelukt.

15.30 uur: Eurosped – FAST
Voor Eurosped is de opdracht duidelijk. Om minimaal de huidige vierde plek te behouden en zich te plaatsen voor de kampioenspoule is winst ook voor heb geboden in de laatste twee wedstrijden. Om te beginnen dus thuis tegen FAST. In de laatste twee wedstrijden heeft Eurosped geen set laten liggen, vooral de winst bij Laudame Financials VCN afgelopen woensdag was indrukwekkend.

16.00 uur Sliedrecht Sport – Laudame Financials VCN
Dit belooft een spannende wedstrijd te worden tussen twee directie concurrenten voor plaatsing voor de kampioenspoule. Voor Sliedrecht Sport is een punt in deze streekderby voldoende om zich te plaatsen voor de kampioenspoule. Maar daar zal de regerend landskampioen en beker- en Supercuphouder het niet op willen laten aankomen, de winst is het objectief.

Zo ook voor de vrouwen van coach Ivo Munter, na de 3-0 nederlag van afgelopen woensdag tegen Eurosped zijn zij gebrand op revanche. Laudame Financials VCN staat er ook nog goed voor met het oog op de kampioenspoule, maar met uitwedstrijden tegen achtereenvolgens Sliedrecht Sport, VC Sneek en Djopzz Regio Zwolle Volleybal hebben ze een zwaar programma.

16.00 uur VC Sneek - Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65
VC Sneek mag dan wel op de zevende plaats in de Eredivisie staan, ze zijn nog niet uitgeschakeld voor een plek in de kampioenspoule. Met nog drie thuiswedstrijden op het programma zal de ploeg van coach Jeffrey Scharbaai vrijwel alle punten in Friesland moeten houden de komende week.

Voor Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 is de reguliere competitie na zaterdag voorbij, zij kunnen zich dan gaan opmaken voor de nacompetitie met de teams die zich niet plaatsen voor de kampioenspoule. Normaal gesproken in de ‘degradatiepoule’, maar dit seizoen zal er geen degradatie vanuit de Eredivisie plaatsvinden.

Livestreams
Alle wedstrijden zijn weer via livestream te volgen op volleybal.nl. Klik bovenaan de homepage in het match center op de wedstrijd van jouw favoriet, of klik in dit artikel op de wedstrijdtitel en kom direct bij de livestream uit.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×