Dros-Alterno wint na zes nederlagen weer

Dros-Alterno wint na zes nederlagen weer

Het was een belangrijke wedstrijd onderin de eredivisie dames. In Apeldoorn stonden zaterdagavond Dros-Alterno en Talentteam Papendal/Arnhem tegenover elkaar. Het thuispubliek kon opgelucht ademhalen, na zes nederlagen op rij wist Alterno weer een overwinning te boeken: 3-0 (25-23, 25-18, 25-18). Trainer William Klaver ziet het als een bevestiging. “We pakken een aantal dingen anders aan en dat levert resultaat op.”

Zowel Dros-Alterno als de jonge talenten maken tot nu toe een pittig seizoen door met aardig wat nederlagen. In de Alternohal gingen beide teams dan ook gretig van start, op zoek naar de zo felbegeerde overwinning. Het leverde een spannende eerste set op, waarin het Talentteam twee keer een paar punten voorsprong wist te veroveren.

Toch sloeg de thuisploeg in de slotfase keihard toe. Het werd 23-23 en toen maakte Dros-Alterno het af en won met 25-23. Klaver: “Het verschil was minimaal in de eerste set, het Talententeam stond zelfs een aantal keer voor. Maar wij maakten de laatste punten, ook met wat geluk, en wonnen. Dat was cruciaal.”

Na de gewonnen eerste set, ging de thuisploeg beter spelen en won overtuigend met 3-0. Klaver: “Toen we de eerste set binnen hadden, ging het daarna los. Dat gaf ons vertrouwen en bij het Talentteam leek het juist meer twijfel op te leveren. We zijn aanvallend aan het groeien en hebben hard gewerkt aan meer variatie.”

Bevestiging

Dat maakt de overwinning ook zo mooi. De dames van Dros-Alterno zijn met een interessant proces bezig als team en daar is deze overwinning belangrijk voor. “Dit laat zien dat we moeten doorzetten en dat we op de goede weg zitten in ons proces,” aldus Klaver die aan zijn eerste seizoen bezig is als eredivisietrainer en bij de Apeldoornse ploeg.

“De sfeer was super, toch echt wel een opluchting. We werken zo hard met elkaar en we zoeken naar verbeteringen in ons spel. Het verlangen naar een zege was groot, dit is namelijk een fijne bevestiging dat we goed bezig zijn. Het tactische plan werkte goed vandaag en onze spelverdeler deed het goed, ze speelde veel op midden en dat leverde resultaat op.”

Na zes nederlagen op rij, waarvan ook drie tegen concurrenten, moest Dros-Alterno concluderen dat ze nog niet goed genoeg zijn om de top-zes te behalen. Door hard te trainen wil de ploeg daar nog verandering in brengen. “Het kan nog steeds een stuk beter, we moeten dit als bevestiging zien en de focus blijft op ons proces liggen. Dit voelt heel goed en we zien het als vooruitgang.”

De moeilijke periode van zes nederlagen op rij, levert volgens de trainer wat moois op. “Ik merk echt dat het groepsgevoel gegroeid is de afgelopen weken. Je moet wel met elkaar blijven gaan voor vooruitgang en knokken. Dit maakt de groep sterker.”

Uitslagen 8e speelronde eredivisie dames:

Dros-Alterno - Talentteam Papendal/Arnhem 3-0 (25-23, 25-18, 25-18)

Springendal-Set-Up`65 - Peelpush 3-2 (26-24, 26-28, 23-25, 25-18, 17-15)
Regio Zwolle Volleybal - Sliedrecht Sport 1-3 (21-25, 30-28, 22-25, 14-25)
VC Sneek - Eurosped 1-3 (16-25, 14-25, 25-23, 17-25)
Apollo 8 - FAST 3-2 (23-25, 25-17, 25-19, 25-27, 15-10)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×