Vanavond stonden er in de Eredivisie mannen drie wedstrijden op het programma. Draisma Dynamo won in Capelle aan den IJssel met 3-0 van ComputerPlan VCN en verzekerde zich zo als eerste team van deelname aan de kampioenspoule. Bielderman Koetsier/SSS won thuis met 3-0 van Taurus en boekte zo de tweede zege van het seizoen en in vijf dagen tijd. Active Living Orion versloeg in Doetinchem Sliedrecht Sport met 3-0 en had het alleen in de derde set echt lastig met de bezoekers.

Bielderman Koetsier/SSS – Taurus 3-0 (25-23, 25-20, 25-16)

Bielderman Koetsier/SSS won afgelopen weekend met 3-1 van VoCASA en pakte in die wedstrijd de eerste punten van het seizoen. De Barnevelders tankten veel vertrouwen uit deze overwinning bleek vanavond in thuishaven De Meerwaarde. Het hoog geklasseerde Taurus, dat uitstekend presteert tot nu toe, werd overtuigend met 3-0 verslagen.

Na twee relatief spannende sets lukte in de derde set alles bij de groenen. Het was Robin Boekhoudt die de eer had om het matchpoint te benutten met een succesvolle smash door het midden. Na deze nieuwe driepunter voegt SSS zich bij de middenmoot van de Eredivisie en mag het nog dromen van de vierde plaats, die aan het einde van de reguliere competitie recht geeft op deelname aan de kampioenspoule.

ComputerPlan VCN – Draisma Dynamo 0-3 (12-25, 19-25, 17-25)

In Capelle aan den IJssel kon thuisploeg ComputerPlan VCN vanavond geen potten breken tegen koploper Draisma Dynamo. Het bezoekende team van coach Redbad Strikwerda was simpelweg veel te sterk voor de promovendus.

Strikwerda kon nagenoeg zijn hele selectie speeltijd geven en wisselde gedurende de wedstrijd veelvuldig door. Sjors Tijhuis mocht twee sets in actie komen en kroonde zich knap tot topscorer met 10 punten.

Draisma Dynamo is nu als eerste team zeker van deelname aan de kampioenspoule.

Active Living Orion – Sliedrecht Sport 3-0 (25-17, 25-17, 27-25)

In Doetinchem was Active Living Orion in de eerste twee sets veel sterker dan Sliedrecht Sport. De bezoekers van coach Paul van der Ven richtten zich echter op in de derde set en namen een 19-16 voorsprong. Een vierde set leek in het verschiet te liggen maar niets was minder waar.

Bij Orion stonden de ervaren krachten Shalev Saada, Bas van Bemmelen en Adam White op en onder aanvoering van deze drie powerhouses werd de achterstand snel ongedaan gemaakt.

Uiteindelijk was het diagonaal Colin Zuijdgeest die 27-25 scoorde en zo het vierde matchpoint voor zijn team benutte. Active Living Orion won zo (voorlopig) de strijd om de derde plaats op de ranglijst.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×