Een ongekend sterk optreden van de talentvolle diagonaal van Laudame Financials VCN bracht de ploeg uit Capelle aan den IJssel de tweede zege van het seizoen. Elles Dambrink scoorde maar liefst 33 punten. Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 dwong de promovendus wel tot het uiterste, het was een boeiende vijfsetter in Ootmarsum. Djopzz Regio Zwolle Volleybal kende in eigen huis geen enkel probleem met het Talentteam en won met 3-0.

Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 – Laudame Financials VCN 2-3 (22-25, 25-20, 21-25, 25-23, 13-15)
De twee teams maakten er in Ootmarsum een waar spektakel van. Vanaf het begin van de wedstrijd ontspande zich een strijd tussen aan de kant van VCN Elles Dambrink en aan de kant van Set-Up Froukje Hoenderboom en Benthe Olde Rikkert. Van de in totaal 214 gespeelde punten waren zij samen goed voor 75 punten.

Het initiatief wisselde constant, VCN nam twee keer de voorsprong, het team van coach Brahim Abchir kwam even zo vaak sterk terug. In de vijfde set was de bezoekende partij in sporthal De Schalm net iets doortastender en maakte het met 15-13 af. VCN blijft daarmee ongeslagen en neemt op de ranglijst nu de vijfde plaats in met vijf punten uit twee wedstrijden. Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 blijft op de negende plaats staan met twee punten uit vijf wedstrijden.

Djopzz Regio Zwolle Volleybal – Talentteam Papendal 3-0 (25-17, 25-20, 25-16)
Voorafgaand aan deze wedstrijd stond het Talentteam van Avital Selinger en Francien Huurman op de derde plaats, Regio Zwolle bezette de vierde stek. Na het treffen in Zwolle zijn die rollen opgedraaid. De thuisploeg zette van meet af aan de talenten onder druk en kwam geen moment in gevaar. De drie punten brengt het totaal van Regio Zwolle op 8 punten met nog drie wedstrijden te gaan.

Zondag worden er nog twee wedstrijden gespeeld. Sliedrecht Sport kan bij winst de koppositie overnemen van Apollo 8 dat niet in actie komt dit weekend. Bekijk hieronder het schema, klik op de wedstrijd om bij de livestream uit te komen.