Twee weken nadat interim-coach Harry van den Brink bekendmaakte aan het einde van het lopende seizoen te stoppen, heeft Stichting Topvolleybal Dynamo een opvolger gevonden. Vanaf komend seizoen staat Erwin Sikkema aan het roer van het vrouwenteam van Draisma Dynamo.

De als Hoofd Support Noord-Oost Nederland bij de Koninklijke Marechaussee werkzame Sikkema leidde het gepromoveerde Sudosa-Desto afgelopen seizoen naar een verdienstelijke zesde plaats in de eredivisie. Eerder was Sikkema werkzaam bij DOK Dwingeloo, Veracles en Donitas.

Tevens bekleedde hij de functie van bondscoach van het nationale team van doven en slechthorenden. Momenteel probeert hij zijn kennis over te dragen aan de trainers van de toekomst als docent op de Volleybal Trainers Academie.

Getalenteerde, gemotiveerde, maar vooral gepassioneerde groep
'De kans om bij één van de mooiste en grootste verenigingen van Nederland aan de slag te gaan, is een kans die ik niet mag laten lopen. Met een bak vol getalenteerde, gemotiveerde, maar vooral gepassioneerde jongedames aan de slag te gaan is een voorrecht en een uitdaging waar ik heel veel zin in heb', kijkt Draisma Dynamo’s toekomstige hoofdtrainer uit naar de uitdaging die hem in de Draisma Dynamo Arena wacht.

'Maar op de vraag wat mijn doelstelling is kan ik geen antwoord geven. Je moet doelen altijd samen maken en het huidige dames 1-team is nog bezig om de doelstelling van dit jaar te klaren. Persoonlijk vind ik dat je best hoog in mag zetten, want een doel is een plan. Als je alle doelen haalt dan waren ze waarschijnlijk niet uitdagend genoeg', verklaart Sikkema.

Bron: Draisma Dynamo

Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn