Door de inhaalwedstrijd tussen Laudame Financials VCN en Eurosped is de rangorde in de Eredivisie flink veranderd. Eurosped is na de 3-0 winst van plek 7 naar de vierde plaats gesprongen, over VCN heen. De vrouwen uit Capelle aan den IJssel bezetten nu de vijfde plaats. Het gehavende Sliedrecht Sport won thuis van Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 met 3-1 en staat op de drempel van kwalificatie voor de kampioenspoule.

Laudame Financials VCN – Eurosped 0-3 (27-29, 17-25, 20-25)
Het was de replay van de kwartfinale in het bekertoernooi van 2020, waar de toen nog Topdivisionist Laudame Financials VCN met 3-0 won van Eredivisionist Eurosped. Woensdagavond waren de rollen omgedraaid. In de eerste set ging het op en neer, geen duidelijk initiatief bij een van beide teams. Het eerste setpoint was voor de thuisploeg, bij 24-23. Dat werd weggewerkt en vervolgens liet Eurosped twee setpunten onbenut. VCN kon het bij 27-26 ook niet afmaken, waarna de bezoekende ploeg van coach Diane Rademaker er met de winst vandoor ging met 29-27.

Anneclaire ter Brugge en Evie van Kerkvoorde waren direct al op stoom en brachten Eurosped in de tweede set naar een riante voorsprong. Bij 4-12 was het gat al geslagen en de set werd met 25-17 binnengehaald. In de derde set drong de thuisploeg nog aan, een 13-19 achterstand werd bij 20-21 vrijwel weggewerkt. Toch was het Eurosped dat doordrukte en de winst pakte.

Door de drie punten is Eurosped nu vierde op de ranglijst, met 9 punten uit 6 wedstrijden. Laudame Financials VCN zakt een plaatsje en staan met 8 punten uit 5 wedstrijden op de vijfde plek.

Sliedrecht Sport - Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 3-1 (21-25, 25-16, 25-19, 25-17)
In sporthal De Basis verscheen Sliedrecht Sport gehavend aan de start van de wedstrijd. Pascalle Cnossen herstelt nog van een hersenschudding, Kirsten Wessels van een operatie aan haar vinger. Maureen van der Woude heeft last van haar rug en ook Carlijn Ghijssen-Jans moest woensdagavond vanwege een schaatsblessure verstek laten gaan. Dat betekende dat Ellemijn Stevens uit het tweede haar opwachting mocht maken.

Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 startte zonder enige vorm van terughoudendheid tegen de landskampioen, beker- en Supercupwinnaar. Ze overrompelden Sliedrecht en wonnen de openingsset met 25-21. Daarna kon het team van coach Vera Koenen de boel rechttrekken en uitlopen naar de vierde 3-1 winst van het seizoen. Fleur Savelkoel was topscorer met 23 punten.

Sliedrecht Sport staat nu met 15 punten uit 6 wedstrijden op de rand van kwalificatie voor de kampioenspoule. Aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Laudame Financials VCN heeft Sliedrecht Sport aan een punt genoeg om zich na Apollo 8 als tweede voor de kampioenspoule te plaatsen.