Het is de afgelopen seizoenen niet vaak voorgekomen, maar de dames van Sliedrecht Sport hebben zaterdag in eigen huis een nederlaag geleden. In De Basis wist mede-titelkandidaat Eurosped na een verloren eerste set alsnog hard toe te slaan en met 1-3 (25-22, 21-25, 20-25, 13-25) te winnen. De ploeg uit Vroomshoop is nu alleen koploper.

Voor de eredivisie kraker tussen Sliedrecht Sport en Eurosped van zaterdagavond waren allebei de ploegen nog ongeslagen en daarmee gedeeld koplopers. Beide teams worden als titelkandidaat gezien en het was dus een interessante krachtmeting voor ze. In de eerste set was de start duidelijk voor de thuisploeg.

Sliedrecht Sport nam dankzij een goede serie met een scherpe service een voorsprong van acht punten. Maar Eurosped gaf zich niet zo maar gewonnen een bleef vechten. Daardoor kwamen ze dichterbij, maar de regerend landskampioen gaf het niet meer uit handen: 25-22 winst. Eurosped liet zich niet van slag brengen door het verliezen van de eerste set, want de ploeg uit Vroomshoop was sterk in de tweede set.

Vertrouwen

Dankzij een sterke servicereeks van Eline Timmerman en goed blokkerend werk had Eurosped al snel een voorsprong te pakken. Die gaf de ploeg ook niet meer uit handen, met 21-25 werd de stand in sets gelijkgetrokken. Dat gaf de ploeg van trainer Jan Berendsen veel vertrouwen, ze speelden ook in de derde set erg fel. Sliedrecht Sport liep achter de feiten aan en wist maar niet in het spel te komen: 20-25.

De vierde set was ook een prooi voor Eurosped en hoe. Dagmar Boom creëerde een groot verschil met een knappe servicereeks en bij Eurosped liep het zowel verdedigend als aanvallend gesmeerd.  Het werd een overtuigende setwinst met 13-25 en daarmee was de 1-3 zege in De Basis een feit. Door de overwinning is Eurosped de enige ploeg in de eredivisie zonder nederlaag. Ook zijn ze nu de trotse koploper.

Uitslagen 5e ronde eredivisie dames:

Sliedrecht Sport - Eurosped 1-3 (25-22, 21-25, 20-25, 13-25)
Regio Zwolle Volleybal - VC Sneek 3-1 (15-25, 25-22, 25-19, 25-16) Springendal-Set-Up`65 - Apollo 8 3-1 (26-24, 25-15, 22-25, 25-19)
Peelpush - Dros-Alterno 3-1 (25-9, 17-25, 25-19, 25-22)