Dirk Sparidans wordt vanaf aankomend seizoen de nieuwe trainer/coach van Active Living Orion. De ex-international (114 interlands) volgt Joris Marcelis op, die ervoor heeft gekozen zijn contract in Doetinchem niet te verlengen vanwege een verhuizing naar het noorden van het land.

Dirk Sparidans (31 jaar) is evenals Marcelis een jonge trainer met een behoorlijke staat van dienst als speler. Zo acteerde Sparidans zes seizoenen in het buitenland, en kwam hij 114 keer uit voor Oranje, waaronder op het WK in 2018. Nederland won op dit WK van o.a. Brazilië en Frankrijk, met Sparidans als startende libero. In 2019 stopte de Tilburger met topvolleybal om zich te richten op zijn maatschappelijke ontwikkeling en hij trainde daarnaast de dames van Volley Tilburg, die uitkomen in de Topdivisie.

Ook deed Sparidans ervaring op door als assistent-bondscoach te fungeren bij het nationale damesteam van Zwitserland. Sparidans, die goed in het gewenste profiel van het Doetinchemse topteam past, gaat fulltime aan de slag bij Active Living Orion. Op weg naar verdere professionalisering is dit een stap waar beide partijen zeer content mee zijn. Er ontstaan optimale mogelijkheden op het gebied van het ontwikkelen van (regionale) talenten, het spelen voor de hoofdprijzen en het verbinden van sport met business. Met de overige technische stafleden wordt in de komende weken gesproken over contractverlenging.

Active Living Orion dient zich in de komende weken in de ingekorte competitie te scharen bij de bovenste vier teams. Zij zullen in een kampioenspoule gaan uitmaken welke twee teams eind april in een play-off serie gaan strijden voor de landstitel. Om als regerend landskampioen de titel te prolongeren, wordt dus voorlopig de laatste uitdaging voor Joris Marcelis met zijn mannen van Active Living Orion.

Bron: oriontopvolleybal.nl

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×