Hot on social: EK-ticket voor meisjes Pré-Jeugd Oranje en spanning in de Eredivisie

Hot on social: EK-ticket voor meisjes Pré-Jeugd Oranje en spanning in de Eredivisie

Wat gebeurde er deze week in de volleybalwereld? Wij zetten een selectie van de leukste, mooiste en opvallendste social media posts voor je op een rijtje! Deze week: EK-ticket voor de meisjes van Pré-Jeugd Oranje, spanning in de Eredivisie en de #PlayUnifed Challenge met Laura Dijkema.

Pré-Jeugd Oranje Meisjes plaatsen zich voor EK

Het is de meisjes van Pré-Jeugd Oranje gelukt zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap. Het team van Eelco Beijl won de drie kwalificatiewedstrijden met 3-0 en heeft dus terecht een ticket voor het EK bemachtigd. Het EK zal van 13 t/m 21 juli plaatsvinden in Kroatië. Knappe prestatie meiden!

Ook de jongens van Pré-Jeugd Oranje deden mee aan het kwalificatietoernooi, zij wisten zich helaas niet te kwalificeren. Oranje verloor de eerste twee wedstrijden van het toernooi, waarna plaatsing al niet meer mogelijk was. Het toernooi werd wel goed afgesloten met een mooie 3-0 overwinning op Hongarije. 

Orion komt op voorsprong in finalereeks

Woensdagavond namen Lycurgus en Orion het voor de derde keer tegen elkaar op in de finalereeks van de Eredivisie. Beide ploegen hadden al een wedstrijd gewonnen dus er stond veel op het spel. Lycurgus begon sterk en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Orion gaf zich echter niet verloren en vocht knap terug. De stand werd gelijk getrokken en een vijfde set moest de beslissing geven. Orion was niet meer te stoppen en won ook deze vijfde set, waardoor de ploeg uit Doetinchem op een 2-1 voorsprong komt. De vierde en dus mogelijk beslissende wedstrijd zal zondag 5 mei om 13.30 uur gespeeld worden. 

#PlayUnifed Challenge met Laura Dijkema

Afgelopen zondag deed Laura Dijkema mee aan de #PlayUnifed challenge van Special Olympics Nederland. Het doel van de challenge is om mensen met en zonder verstandelijke beperking een positieve ervaring te laten delen, in dit geval een mooie sportervaring. Tijdens de challenge nam Laura het op tegen Harm, een echte volleybalfan. Laura gaf Harm en zijn teamgenoten eerst een clinic, daarna was het tijd voor een wedstrijd. Benieuwd wie er met de winst vandoor ging? Check dan deze video! 

Wouter ter Maat nog geen landskampioen

In de Turkse competitie is de spanning om te snijden. Fenerbahce, het team van Wouter ter Maat, neemt het in de finalereeks op tegen Arkas. De eerste twee wedstrijden van de best-of-five serie werden gewonnen door Fenerbahce. Vorige week kwam het team op twee match- en dus kampioenspunten, maar wisten Ter Maat en zijn teamgenoten het niet af te maken. Arkas won de wedstrijd en ook afgelopen woensdag waren zij de sterkste partij. De finale zal nu dus beslist worden in een vijfde wedstrijd, die 4 mei plaats zal vinden.  

Kim Klein-Lankhorst maakt overstap naar Apollo 8


De 16-jarige Kim Klein-Lankhorst zal volgend jaar in actie komen voor Apollo 8. De talentvolle spelverdeelster speelde afgelopen jaar in het eerste team van Sudosa-Desto, waarmee ze kampioen in de Eerste Divisie werd. Kim Klein-Lankhorst, die eerder al deel uit maakte van Jeugd Oranje, hoopt met de stap naar Apollo 8 het beste uit zichzelf te kunnen halen.

Tweede editie Volleyball Nations League bijna van start 

Over iets meer dan twee weken is het zover: de tweede editie van de Volleyball Nations League gaat dan van start. De Volleybaldames zullen vijf weken lang strijden voor een plek bij de Final Six. In de tweede week van het toernooi (28, 28 & 30 mei) zal het team van Jamie Morrison in het Omnisport Apeldoorn in actie komen, ben jij erbij?

Meer informatie en de ticketshop vind je hier

Heb jij een bericht dat in deze rubriek thuis hoort? Tip ons dan via communicatie@nevobo.nl.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×