Kan iemand Sliedrecht Sport verrassen in titelstrijd?

Kan iemand Sliedrecht Sport verrassen in titelstrijd?

Ook voor de dames is het vanaf nu 'serious business' in de eredivisie. Zes teams komen dit weekend in actie tijdens de eerste speelronde van de kampioenspoule en trappen daarmee de strijd om van landstitel af. De grote vraag: kan iemand regerend landskampioen Sliedrecht Sport verrassen? Wie wordt de grootste uitdager en kan het de kersverse bekerwinnaar moeilijk maken?

Sliedrecht Sport gaat als grote favoriet van start in de kampioenspoule. De regerend landskampioen deed het in de reguliere competitie wederom uitstekend en ging dan ook zeer overtuigend als nummer 1 de play-offs in. Vorige week veroverde het team van trainster Vera Koenen de tweede prijs van het seizoen, na de supercup werd ook de nationale beker een prooi voor de Zuid-Hollandse dames. 

Het is dan ook niet verrassend dat de ploeg nu voor de 'triple' gaat; ook de landstitel willen ze prolongeren. Maar de grote vraag is, wie wordt de grootste uitdager voor Sliedrecht Sport? De zes ploegen strijden tot halverwege april om een plekje bij de eerste twee, die vervolgend de finaleserie spelen. Iedereen verwacht de Zuid-Hollandse ploeg in de finale, maar wie nog meer? Of gaat er nog een grote verrassing komen?

De grootste concurrent voor Sliedrecht Sport lijkt op basis van de reguliere competitie Eurosped te zijn. Maar kan de jonge, talentvolle ploeg van trainer Jan Berendsen ook in de cruciale fase van het seizoen een stabiel niveau tonen? Of weet Regio Zwolle Volleybal voor een stunt te zorgen, de ploeg barst van de ambities en zal alles geven om een finaleplek te bemachtigen.

Ook VC Sneek zal daar vol voor gaan. De Friese ploeg is de underdog, maar misschien kan dat juist zorgen voor beter spel zonder de volle druk. In de eerste ronde van de kampioenspoule staat Sneek tegenover Zwolle, de nummers drie en vier van de reguliere competitie. Dat kan een mooie, spannende strijd opleveren tussen twee ploegen die enorm aan elkaar gewaagd zijn.

Programma kampioenspoule dames:

Zaterdag:
20.30 uur: Springendal Set-Up '65 - Eurosped

Zondag:
14.00 uur: Regio Zwolle Volleybal - VC Sneek
15.30 uur: FAST - Sliedrecht Sport

Stand bij de start kampioenspoule: 
1. Sliedrecht Sport 5 punten
2. Eurosped 4 punten
3. VC Sneek 3 punten
4. Regio Zwolle Volleybal 2 punten
5. Springendal Set-Up '65 1 punt
6. FAST 0 punten

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×