Afgelopen zomer maakte Emma Rekar de overstap van Topdivisionist VV Utrecht naar landskampioen Sliedrecht Sport. De 21-jarige libero, die bij Sliedrecht in het team speelt met haar zus Ana, won in haar eerste officiële wedstrijd voor de blauw-witten direct de Supercup en mag aanstaande zondag aantreden in haar eerste bekerfinale.

Emma Rekar Supercup 2019 4 Pw
Emma Rekar Supercup 2019 3 Pw
Emma Rekar Supercup 2019 2 Pw
Emma Rekar Europacup Pw
Emma Rekar Supercup 2019 Pw

Via PDK Huizen, Taurus en VV Utrecht naar Sliedrecht Sport

Emma Rekar uit Huizen begon haar carrière als volleybalster bij het plaatselijke PDK (Prima Donna Kaas). Hierna speelde ze 1,5 jaar voor Taurus uit Houten waar ze haar debuut maakte in de Eredivisie. Na de degradatie met Taurus uit de Eredivisie verkaste Rekar naar VV Utrecht, waarmee ze de laatste jaren uitkwam in de Topdivisie.

“Bij VV Utrecht had ik het naar mijn zin en kon ik accepteren dat mijn top in de Topdivisie lag”, vertelt Rekar, die inmiddels in de Domstad woont en daar geschiedenis studeert. “Ik had niet per se meer de ambitie om hogerop te spelen. Dat veranderde toen ik regelmatig bij mijn zus Ana ging kijken, die al bij Sliedrecht speelde en ook uitkwam in de Europacup. Toen begon het echt weer te kriebelen om de stap naar de top te maken.”

Afgelopen zomer kreeg Emma de kans om naar landskampioen Sliedrecht Sport over te stappen, en die kans pakte ze met beide handen aan. Coach Vera Koenen heeft veel vertrouwen in haar libero en Rekar is daarom iedere wedstrijd verzekerd van een basisplaats. “Ik heb het ongelooflijk naar mijn zin hier”, licht Rekar toe. “Sliedrecht is een geweldige vereniging en we presteren goed tot nu toe met Dames 1. Maar de belangrijkste fase van het seizoen komt er nu natuurlijk pas aan.”

Na de winst van de Supercup in oktober won Sliedrecht Sport afgelopen week de reguliere competitie, waardoor het volgende week als koploper begint aan de kampioenspoule. Ook in het bekertoernooi verloopt het crescendo voor de equipe uit Zuid-Holland. Sliedrecht won achtereenvolgens van VV Utrecht, Veracles en Apollo 8 en bereikte zo de finale. In de halve finale tegen Apollo 8 had Sliedrecht het erg lastig. Pas bij 16-14 in de vijfde set maakte het team van coach Vera Koenen het verschil tegen de volleybalsters uit Borne.

Tegenstander Laudame Financials VCN wordt niet onderschat

Aankomende zondag, om 16.00 uur, treft Sliedrecht in de bekerfinale Topdivisionist Laudame Financials VCN, dat verrassend de eindstrijd bereikte. Ondanks dat de tegenstander uit Capelle aan den IJssel een niveau lager speelt, wil Rekar van onderschatting niets weten. “We hebben beelden bestudeerd van VCN en ik ben onder de indruk van hun spel”, vertelt Rekar. “Ze spelen gewoon erg goed volleybal en willen de finale natuurlijk ook heel graag winnen. Dit is zeker geen wedstrijd die wij op voorhand gaan winnen. Dat weten we zelf, en dat benadrukt onze coach Vera ook keer op keer. Uiteraard gaan we wel met veel vertrouwen de finale in.”

Zussen Emma en Ana, naast teamgenoten ook beste vriendinnen

Emma staat zondag samen in het veld met haar 25-jarige zus Ana, die als spelverdeelster onder contract staat bij Sliedrecht. “Het is echt superleuk om met Ana samen te spelen”, bezweert Emma. “We zijn behalve zussen ook beste vriendinnen. Daarnaast is het als volleybalster gewoon fijn om met zo’n goede spelverdeelster samen te spelen. En het scheelt dat we niet hoeven te concurreren op één positie, haha.”

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn