De mannen van het Talentteam Papendal hebben zaterdagmiddag hun eerste overwinning van het seizoen 2021-2022 behaald. Het team van coach Arnold van Ree won in Ede overtuigend met 3-0 van Taurus (25-21, 25-18, 25-22). Ook H1 van Sliedrecht Sport, gecoacht door Paul van der Ven, won zijn eerste duel. De topteams Amysoft Lycurgus en Active Living Orion voegden vandaag drie punten toe aan hun totaal, terwijl VoCASA knap in hun kielzog bleef. In de Eredivisie vrouwen boekte promovendus Draisma Dynamo haar eerste overwinning van het seizoen, door knap met 3-1 te winnen bij Lammerink Installatiegroep/Set-Up '65.

Afgelopen maandag was het internationale Coming Out Day. Verschillende Eredivisieteams schonken aandacht aan dit onderwerp, bijv. door met regenboogbanden te spelen. O.a. de teams van Sliedrecht Sport, Dynamo en Djopzz Regio Zwolle Volleybal deden hieraan mee.

Zwolle regenboogbanden
Sliedrecht regenboogbanden medium
Dynamo vrouwen regenboog

Mannen

De mannen van Sliedrecht Sport werden in de eerste set verrast door de gasten van Numidia TopVolleybal Limburg, maar herstelden zich keurig vanaf de tweede set. Coach Van der Ven had op dat moment zijn beide spelverdelers opgesteld: Niels Vermeulen en Rick van der Sluis. Ondanks dat aanvoerder Bart Yark door scheidsrechter Yalcin uit het veld werd gestuurd door middel van de rode en gele kaart in één hand, won Sliedrecht de wedstrijd overtuigend met 3-1.

Amysoft Lycurgus was thuis te sterk voor ComputerPlan VCN, ondanks het feit dat het een rommelige trainingsweek kende vanwege verschillende geblesseerde spelers. Mede dankzij de Amerikaanse uitblinker Austin Matautia won de thuisploeg toch solide met 3-0.

Bekijk hier de reactie van trainer/coach Arjan Taaij van Lycurgus:

Uitslagen

Weekend 17 oktober uitslagen heren

Vrouwen

Bij de vrouwen won Draisma Dynamo haar eerste duel in de Eredivisie sinds haar comeback op het hoogste niveau. De vrouwen uit Apeldoorn waren in Ootmarsum met 3-1 te sterk voor Lammerink Installatiegroep/Set-Up '65.

In de overige duels op zaterdagavond ging de overwinning steeds naar de favoriet. Sliedrecht Sport won met 3-0 van promovendus Booleans/ VV Utrecht, met Jolijn de Haan als absolute uitblinker.

Apollo 8 verloor de derde set van Djopzz Regio Zwolle Volleybal, maar was in de overige sets veel te sterk voor de bezoekers uit Zwolle. Apollo 8 voert na vanavond de ranglijst aan, omdat het een hoger puntenquotiënt heeft dan Sliedrecht Sport.

Laudame Financials VCN schudde thuis met 3-2 Peelpush van zich af, terwijl VC Sneek thuis met 3-1 won van debutant Voltena uit Werkendam.

Uitslagen

Weekend 17 oktober uitslagen dames

Zondag

Op zondag 17 oktober staat er nog één wedstrijd op het programma, in de Eredivisie vrouwen: FAST – Eurosped. Dit duel begint om 15.30 uur in de Activiahal in Sint Anthonis en is live te volgen via deze link.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×