Meteen een interessante derby in openingsronde eredivisie

Meteen een interessante derby in openingsronde eredivisie

Het is zo ver! Na een zomer vol mooie Oranje-evenementen en een lange voorbereiding start het nieuwe eredivisieseizoen! In de eerste speelronde van seizoen 2019-2020 staat er meteen een interessante derby op het programma. Zondag staan in De Veste in Borne Apollo 8 en Eurosped tegenover elkaar.

Apollo 8 heeft er al een officiële wedstrijd opzitten, de ploeg uit Borne kwam afgelopen zaterdag al in actie in de strijd om de Supercup. Er werd met 3-0 verloren van regerend lanskampioen Sliedrecht Sport, maar de ploeg van trainers Bart en Thijs Oosting liet zien goed weerstand te kunnen bieden en klaar te zijn voor de strijd in de eredivisie.

In de eerste speelronde van het nieuwe seizoen ontvangt Apollo 8, die pas hun tweede jaar in de eredivisie ingaan, meteen een regiogenoot: Eurosped. Beide teams zijn op een aantal plekken gewijzigd, het is dus afwachten hoe het gaat lopen. 

Eurosped zit vol ambitie en wil dit seizoen strijden om de landstitel. De ploeg van Jan Berendsen versterkte zich in de zomer met een zeer ervaren eredivisionisten Marianne het Lam-Scholten (Set-Up’65) en Ester de Vries (Regio Zwolle Volleybal). 

Ook bleef Eline Timmerman, die vorige maand nog op de World Cup in actie kwam met Oranje, de ploeg uit Vroomshoop trouw. De jonge talentvolle middenspeelster leerde veel in het nationale team en kan daarmee van grote waarde zijn in de eredivisie. 

Wie gaat de eerste derby van het seizoen winnen? Profiteert Apollo 8 van het hebben van wedstrijdritme of komt Eurosped gretig uit de startblokken? Het zal zondag blijken in Borne.

Programma 1e speelronde Eredivisie Dames:

Zaterdag
Dros-Alterno - VC Sneek
Regio Zwolle Volleybal - TT Papendal/Arnhem 
Springendal Set-Up'65 - FAST

Zondag
Apollo 8 - Eurosped
Peelpush - Sliedrecht Sport

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×